RX 480'in 12GB Gözükme Sorunu

ertan deniz

Hectopat
Katılım
31 Ocak 2016
Mesajlar
35
Yer
ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
öğrenci
RX 480 ekran kartım var ama DXdiag komutu ile girip ekran kısmından baktığımda bu 12GB olarak gözüküyor, bunun nedeni denir? Acaba RAM'den falan mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de de 16GB gözüküyor :) ama pekte bir önemi yok açıkçası. Önemli olan ayrılmış video belleği.

resim 156432324.jpg
 
Arkadaşlar bu ekran kartları paylaşımlı değil. Microsoft paylaşılan sistem belleği olarak atasa bile ekran kartı paylaşımlı olmadığı için fiziksel bellekten kullandırmıyor. Benimde ekran kartım 1 GB ama paylaşımlı 3 GB gözüküyor. Oyunlarda hiçbir zaman 1 GB değerinin üstüne çıkamadım. Hep 900'lerde gezdi. RX 480 gibi bir kart kendi VRAM'lerinden başka belleğe veri yazmaz.

@Recep Baltaş bu konuya bir netlik getirelim.

Neden kimse yorum yapmıyor ?

@BilgisayarKurdu

Sen ne diyorsun bu işe hocam ? Ben daha paylaşımsız ekran kartının fiziksel belleğe yöneldiğini görmedim. Her zaman VRAM sınırdadır.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı