RX 500 serisi kartlar nedir ve alınır mı?

150101

Kilopat
Makaleler
5
RX 500 serisinde yapılan büyük bir hata var. Bu hata ise RX 580'in RX 480'den çok daha güçlü olduğu yanlışı. RX 580, RX 480'in sadece OC'lenmiş halı ve bazı oyunlarda sadece 1 FPS fark yaratıyor. Peki merak edilen "GTX 1060'ı geçer mi?" sorusu. Aslında evet GTX 1060'ı bazı oyunlarda geçiyor ama GTA 5 gibi bir oyunda GTX 1060 10 FPS gibi bir fark ile ezip geçiyor. "O zaman niye bu RX 500'leri alalım ki?" ve "Ben RX 480 aldım hata mı yaptım?" soruların cevabı da basit.
RX 500'leri biraz daha 2 K oynamak veya daha fazla OC yapacaklar için yapılmış gibi.
Siz RX 480 alarak bir hata yapmadınız. Tabi eğer ben OC yapacağım, 2 K oynayacağım diyorsan biraz hata yapmış olabiliriz.
Son olarak RX 500 almak isteyenlere biraz daha beklemelerini öneriyor, eğer illa alacaksan 30 W daha fazla enerji tüketen bir kart olduğunu unutmadan söylemem gerekir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güldürdün..
Koskoca AMD ne diye çıkardı ki bu 500 serisini 400le aynı performansı verirken?
Cevap basit, RX400 serisinde özellikle 480de PINden gelen güç karta yetmediği için anakarttan güç çekmesi sorunu mevcuttu, ayrıca kartın crimson driverlarıyla anlaşmazlığı da başta büyük sıkıntılar oluşturmuştu. Overclock kapasitesi yeni nesil bir kart için oldukça zayıf kalmakla beraber, 2K çözünürlük için yetersiz bir kart olması da söz konusuydu. Bu kadar eksi yön varken, temelde güçlü bir kart olmasına rağmen parasını hak etmediği oldukça net bir gerçekti. Tam bu noktada AMD yapılması gereken en doğru hamleyi yaptı, VEGA serisi beklenirken, en azından 1080P veya en fazla 2K da oynamak isteyen ve son 3 yıldır yeni bir ekran kartı almamış oyuncular için, RX serisinin bi cilalanıp hatalarının giderilmesi için bir ekip ayırdı. Kartın ihtiyacı olan gücü PINlerden çekmesi sağlandı, baseclock değerleri 480'in O.C değerlerine yükseltidi, VRAM ikiye katlandı, driver optimizasyonları yeniden düzenlendi ve polaris mimarisinden alınabilecek en yüksek sonuç bu yeniden düzenlenen GPU'ya eklendi. Fiyat? 40$ daha fazla. Değer mi? Tabi ki. RX480 alınmaz, alan arkadaşlara hayırlı olsun 2-3 sene sizi çok güzel götürecekdir ama 580 kesinlikle geleceğe dönük ve uzun ömürlü bir kart, 480'de 1060'da RX580'le kapışamaz. RX 580 1080p oyunculuğun son noktası, 1080p de en az 6sene zorlanmayacak bir kart. 2K high ayar kartı diyorlar ama o biraz hikaye, 2K da 30-40 FPS alacaksam gerek yok, ben oynadığım oyunda 144FPS in altına düşüyorsam ya oyunu değiştiririm, ya ayarları değiştiririm, ya kartı değiştiririm. Bu kart 2K kartı falan değil, 2K film izlersiniz zevkli olur ama oyun yemez abi. 2K kartı VEGA 56 ve GTX 1070 Tİ, 4K kartları Vega 64 ve GTX 1080 Tİ. Bu konuları kapatalım bence. Ayrıca SYCN teknolojisi çıkalı 5 sene oldu hala kullanamıyoruz NVDIA nın gereksiz lisans ve fiyat politası yüzünden. Ben FREESYCN kullanıyorum oldukça memnununm fiyat ve performans olarak mükemmel ve NVDIA'nın AMD'ye göre daha kaliteli olduğunu düşünmeme rağmen FreeSycn F\P oranı yüzünden uzun yıllar AMD kullanacağım. AMD şuan kullanıcısnın üzmüyor aksine her yeni parçada helal olsun lan AMD'ye dedirtiyor. Gönlümüzü yavaş yavaş kazanıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı