RX 550 i5 3470 sistemde CS Source ve Half-Life anlık donma sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

DÜNDAR_ALEMDAR

Decapat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB 1600 MHz
SSD veya HDD modeli
128 GB SSD, 256 GB SSD, 256 GB SSD
Ekran kartı
RX 550 4 GB
Anakart
marka yok(OEM)
İşlemci
i5 3470
Merhaba işlemcim ve ekran kartım bu iki oyuna da yetebilecek güçte fakat oyunlar anlık donmadan dolayı oynanamıyor. Artık öfkelenmemeye çabalıyorum ama kafayı yiyeceğim çözümü nedir yardım eder misiniz?

-Ekran kart driver 24.9.1 kurulu.
-Sürücüleri DDU ile silip tekrar kurdum.
-Format attım sorun aynı.
-Bilgisayarcıya götürdüm sorun yok dedi.
-Bu sorun Valorant, CS2, Craft Rise, SonOyuncu'da var.
-BIOS pilini çıkarıp 2 dakika bekledim sonra geri taktım.
-GPU sıcaklığı yükte 65 derece, CPU sıcaklığı yükte 55 derece.

Ekran kartını çıkartıp denediniz mi?
Bir de RAM'in hızı gerçekten 1600 MHz mi? Çünkü aşırı derecede düşük 2024 yılı için o da sebep oluyor olabilir.

Ekran kartını çıkartıp denediniz mi?
Bir de RAM'in hızı gerçekten 1600 MHz mi? Çünkü aşırı derecede düşük 2024 yılı için o da sebep oluyor olabilir.

Hocam çıkartıp tekrar taktım hatta termal macun yeniledim durum değişmedi. Hocam önceki 4 GB RAM sistemimde oynuyorum hiç donmuyordu bu sistemde olması garip.

Böyle gözüküyor hocam.

Ekran Alıntısı.PNG

Hocam Intel HD Graphics 2500 ile denedim donma ortadan kalktı. Ne gibi sorun var ekran kart gayet iyi çalışıyordu.
Çok fazla ihtimal var açıkcası.
Eğer takabileceğiniz başka bilgisayar varsa ona takıp denemeniz yoksa bir bilgisayarcıya götürüp denettirmeniz iyi olur, sadece sizin bilgisayarda mı yoksa diğer bilgisayarlarda da sıkıntıya sebep oluyor mu diye.

Çok fazla ihtimal var açıkçası.
Eğer takabileceğiniz başka bilgisayar varsa ona takıp denemeniz yoksa bir bilgisayarcıya götürüp denettirmeniz iyi olur, sadece sizin bilgisayarda mı yoksa diğer bilgisayarlarda da sıkıntıya sebep oluyor mu diye.

Hocam dediğim gibi bilgisayarcıya götürdüm dedim küçük boyutlarda bile donma takılma sorunu var dedim adam baktı sonra bir şeyi yok dedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı