Çözüldü RX 550 ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

442133

Hectopat
Merhaba. ASUS RX 550 4 GB ekran kartım var termal macun değişimine rağmen aşırı ısınmakta fanları düzgün çalışıyor. Termal macunda da bir sıkıntı yok. Neden ısınıyor olabilir? 89 derecelerde sabit oluyor. Oyundayken boşta normal derecelerde. İşlemcim ısınmıyor fakat ekran kartım ısınıyor.

Afterburner kullanıyorsan herhangi bir ayar yaptın mı? Kasanın fan durumu ve hava akışı nasıl? Ben 73dereceyi geçiremiyorum karta. Seninki bir tuhaf.

Hiç ayar yapmadığım zaman bu derecelerde güç limitini -50 yaptığımda 82 derece oluyor
Hava akışı vesaire sorunlardan bu kadar fazla ısınacağını sanmıyorum.

Otomatikten çıkarıp fanı arttırmayı dener misin? Isınması çok zor olan bir kart. Yük altındayken AMD yazılıma da bakın kaç W güç çekiyormuş, onu da öğrenelim.

Fanı %100'e alınca güç limitini -50 yapınca bile ısınıyor.
20W falan oluyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Kartınızda bayağı sıkıntılı bir sorun var. Garantisi falan varsa göndermeyi deneyin, yeni aldıysanız iade edin. Kapalı bir kutuda %30 fanda yük altında çalışsa yine de 80 dereceyi geçmez o kart. Ben OC yapıp %40 fanda kullanmama rağmen 70 dereceyi geçmiyor hiçbir şekilde. Üstelik güç tüketimini de arttırdım. Kasamda 1 ön 1 egzoz fan var.

Kartınızda bayağı sıkıntılı bir sorun var. Garantisi falan varsa göndermeyi deneyin, yeni aldıysanız iade edin. Kapalı bir kutuda %30 fanda yük altında çalışsa yine de 80 dereceyi geçmez o kart. Ben OC yapıp %40 fanda kullanmama rağmen 70 dereceyi geçmiyor hiçbir şekilde. Üstelik güç tüketimini de arttırdım. Kasamda 1 ön 1 egzoz fan var.

Yani donanımsal bir sıkıntı mı var diyorsunuz?

Oda çok sıcak herhalde ya da kasanın soğutması kötü, RX550 tek fanlı zaten ama ben oyundayken en fazla 60 görüyordu 80 sıkıntılı. Güneş almayan bir yerde tutun kasayı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı