RX 550 sinyal yok sorunu

Makaleler
1
İlk olarak kartı HDMI to VGA ile bağladım sorunlu çalışdı. Ekran karıncalandı. fotoğraflarda gözüküyor. Ardından PC kapandı ve yeniden açtım. Ekran kartının ve tüm bilgisayardaki fanlar dönmesine rağmen sinyal yok diyor. Sorun ekran kartındamı yoksa dönüştürücüde mi?
PSU: Aerocool VX Plus 500W sıfır aldım bunuda.
Intel ahm55 - i5 661 - 4 GB RAM.
Sorun nerede bir türlü anlamadım eski ekran kartım sorunsuz çalışıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20200812_180532.jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 390
  • IMG_20200812_170805.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 114
  • IMG_20200812_170554.jpg
    867,9 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sizin sorununuz bence dönüştürücü. Hangi tip var bilmiyorum. Ben daha önce bunu kullandım. USB beslemesiyle görüntü ve sesi iyi aktarır. Tavsiye ederim.

Her iki ekran kartını da aynı dönüştürücüyle mi kullanıyorsunuz pc'de
Eski ekran kartımı dönüştürücü olmadan monitörüme bağlıyorum.
Birde ekran kartının kitapçığında şöyle bir şey gördüm yoksa ekran kartım HDMİ TO VGA desteklemiyor mu ? İlla DP veya DVİ mı kullanmalıyım.

Dosya Ekleri

• IMG_20200813_150441.jpg
    893,5 KB · Görüntüleme: 66
kardeşim,dönüştürücülerin bir çoğu(NERDEYSE HEPSİ)sorunlu.Yani dönüşrücüden umudu kes.Eğer Hala dönüştürücü düşünüyorsan kaliteli,onaylanmış bir dönüştürücü al.Öylesini de bulmak zordur.

Dönüştürücüyü eski ekran kartımda denedim sorunsuz çalışıyor.
Sizin sorununuz ekran kartınız da gibi gözüküyor.
Sorunun ekran kartında olup olmadığından emin olmak için HDMI destekleyen bir monitöre veya televizyona direk dönüştürücü kullanmadan bağlayıp test etmeni öneriyorum.
Eğer sorun devam ediyorsa kullandığın HDMI kablosunu değiştirip dene.
Yine olmazsa sorununuz ekran kartından kaynaklanıyor demektir.

2 tane HDMİ kabloyla doğrudan denedim. Ekran bozuk geliyor ilk fotoğrafdaki gibi. Sorun ekran kartında çıktı. Değişime yolluycam.
Ekran kartında sorun yokmuş aldığım yer test etti öyle diyor.
Ekran kartını aldığım yere gönderdim sorunsuz çalışıyor diyorlar. Bende fotoğraflardaki sorun oluyor. Dönüştürücüdede sorun yok başka kartta denedim. Anakartımda eski ekran kartım çalışıyor. Sorun nerde çıldırıcam aldığım yere gönderdim iade almıyorlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…