Çözüldü RX 550 sistem Windows 10'da sürekli olarak "Bilgisayarınız düzgün başlatılmadı." hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lientum

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: AMD RX 550 4GB | İşlemci: i5-3570 (4x) | Ram: 12GB(8x4) DDR3 | Anakart: HP | Monitör: Lenovo Thinkvision 60Hz | Klavye: Gamepower Warlock Compact Red Switch | Mouse: Claw's Titan X1 | PSU: FEEL 460W MAX POWER
RAM
12 GB 1600MHz
SSD veya HDD modeli
1TB Harddisk
Ekran kartı
RX 550 4GB
Anakart
HP LGA 1151
İşlemci
i5-3570
Son zamanlarda bilgisayarım çok fazla mavi ekran veriyor. Dün yine format attım tüm sorunlar çözüldü sanıp valoranta giricekken valorantı açtığım gibi bilgisayar mavi ekran yiyip kapandı ve hiçbir şekilde açılmıyor her türlü yöntemi denedim tekrar kendini resetleyip aynı konuma geliyor. Bu sürekli oluyor artık harddiskte sorun mu var acaba?

Sorunu hiçbir şekilde çözemedim. Hiçbir kurtarma seçeneği çalışmıyor ne seçersem tekrar başa atıyor artık son çare format atıyorum şu anda. Bilgisayarın hangi bileşeni sorunlu bunu nasıl tespit edeceğim?

Son düzenleme:
Çözüm
Son zamanlarda bilgisayarım çok fazla mavi ekran veriyor. Dün yine format attım tüm sorunlar çözüldü sanıp Valorant'a giricekken Valorant'ı açtığım gibi bilgisayar mavi ekran yiyip kapandı ve hiçbir şekilde açılmıyor her türlü yöntemi denedim tekrar kendini resetleyip aynı konuma geliyor. Bu sürekli oluyor artık hard diskte sorun mu var acaba?

Sorunu hiçbir şekilde çözemedim. Hiçbir kurtarma seçeneği çalışmıyor ne seçersem tekrar başa atıyor artık son çare format atıyorum şu anda. Bilgisayarın hangi bileşeni sorunlu bunu nasıl tespit edeceğim?

Sorun çözüldü arkadaşlar sorun PSU'danmış. 20 yıllık 3.nesil anakart 460W PSU'yu kaldırmadı. Bende 300W PSU geçtim ayrıca RX 550'yi satıp yerine Gigabyte GTX 1050 Ti aldım bu karttan memnunum artık.

Dosya Ekleri

• 17509657730467597421395875570463.jpg
    17509657730467597421395875570463.jpg
    120,5 KB · Görüntüleme: 14
Galiba format atamama sebebim bu arkadaş. Şimdi çifte sorunum oldu hayırlı olsun.
Çiftte sorun değil. Şu an dediğim gibi tek sorununuz var o da ISO'nun bozuk olması.
Rufus ile kurduysanız, içine dosyalarınızı attığınız zaman bozulabiliyor. Düzgün bir format diski yapın ve tekrardan format atın. Her şey çözülecektir.

Çiftte sorun değil. Şu an dediğim gibi tek sorununuz var o da ISO'nun bozuk olması.
Rufus ile kurduysanız, içine dosyalarınızı attığınız zaman bozulabiliyor. Düzgün bir format diski yapın ve tekrardan format atın. Her şey çözülecektir.

Anladım hocam. Ama sürekli mavi ekran atıp duruyor oyun açtığım zaman. Onun sorunuda mı bu?

Anladım hocam. Ama sürekli mavi ekran atıp duruyor oyun açtığım zaman. Onun sorunuda mı bu?
Düzgün ISO kurarsanız düzelecektir. Eğer Microsoft'un sitesinden Orjinal ISO ile aynı sorunu yaşarsanız ya driver'da ya da donanımsal sorun belirtisi olacaktır.

Düzgün ISO kurarsanız düzelecektir. Eğer Microsoft'un sitesinden orijinal ISO ile aynı sorunu yaşarsanız ya Driver'da ya da donanımsal sorun belirtisi olacaktır.

Düzgün ISO nasıl kurabilirim? Rufus vs kullanmadan direkt setupun içinden mi kuracağım?

Düzgün ISO nasıl kurabilirim? Rufus vs kullanmadan direkt setupun içinden mi kuracağım?
Hayır. ISO dosyasını indirin ve şu adımları yapın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hayır. ISO dosyasını indirin ve şu adımları yapın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anladım hocam. Şu anda elimde bilgisayar yok olunca yapacağım.

Tamamdır. Kolay gelsin :)

Hocam şu anlık sorunu çözdüm. Flashtan vs. değilmiş biraz şaşırdım ama PSU'danmış sorun. Flasha normal Windows attım yine mavi ekran yedi eski PSU'u taktım direkt açıldı bilgisayar. Feel 460W PSU kullanıyordum normalde şu an HP 300W kullanıyorum.

Hocam şu anlık sorunu çözdüm. Flashtan vs. değilmiş biraz şaşırdım ama PSU'danmış sorun. Flasha normal Windows attım yine mavi ekran yedi eski PSU'u taktım direkt açıldı bilgisayar. Feel 460W PSU kullanıyordum normalde şu an HP 300W kullanıyorum.
İlginç. Gerçekten deneyeceğim en son şey bile olmazdı herhalde. Güzel.
İyi günler dilerim :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı