RX 550 ve Q8300 işlemci darboğaz yapar mı?

*GHOST*

Centipat
Merhabalar arkadaşlar, konuda da belirttiğim gibi ASUS arez Phoenix Radeon RX 550 2 GB 128 Bit GDDR5 ekran kartı bu işlemciyle darboğaz yapar mı?
Sistemim;
Anakart: AMD P5QL Pro.
İşlemci: Intel Core 2 Quad Q8300 2.5 GHz.
Ekran kartı: AMD Radeon HD 4850 1 GB 256 Bit.
RAM: 2x4GB DDR2.
PSU: Elba new 450W Power Supply güç kaynağı.

Yapacağını sanmıyorum. Ama RAM yükseltmeniz de fayda var sanırım DDR2 bir anakartınız var ne kadar yükseltilir orası meçhul.

16 GB RAM'e kadar destekliyor.
Kusura bakmayın tekradan düzeltiryorum. Dar boğaz yapar hem de feci şekilde, testlerine baktım.

Daha önce de konu açmıştım bu işlemciye darboğaz yapmayan bir ekran kartı önerisi diye ve bu ekran kartını önermişlerdi bende sipariş verdim pazartesi elimde olacak dar boğaz yapacağını öğrenmek üzdü.

Son düzenleme:
16 GB RAM'e kadar destekliyor.

Daha önce de konu açmıştım bu işlemciye darboğaz yapmayan bir ekran kartı önerisi diye ve bu ekran kartını önermişlerdi bende sipariş verdim pazartesi elimde olacak dar boğaz yapacağını öğrenmek üzdü.
Yapmanız gereken şeyler şunlar;
1)Ayarları olabildiği kadar yüksekte tutun.
2)Eğer yapabiliyorsanız, işlemciye hız aşırtma yapın.

Fazla bir darboğaz olacağını düşünmüyorum açıkçası.

Bende Xeon X5450 3.00 GHz ile R9 280X kullanıyorum, ancak %65'ine kadar besliyor ekran kartını yani %35'lik bir kayıp mevcut. R9 280X teorik performans olarak, GTX 1050 Ti'dan daha üstün bir model.

RX 550'nin GT 1030 seviyesinde bir ekran kartı olduğunu var sayarsak, fazla bir darboğaz olmayacaktır en azından GPU ağırlıklı oyunlarda. Fakat, Battlefield 5 gibi CPU ağırlıklı oyunlarda darboğaz kesinlikle yaşatacaktır.

Yapmanız gereken şeyler şunlar;
1)Ayarları olabildiği kadar yüksekte tutun.
2)Eğer yapabiliyorsanız, işlemciye hız aşırtma yapın.

Fazla bir darboğaz olacağını düşünmüyorum açıkçası.

Bende Xeon X5450 3.00 GHz ile R9 280X kullanıyorum, ancak %65'ine kadar besliyor ekran kartını yani %35'lik bir kayıp mevcut. R9 280X teorik performans olarak, GTX 1050 Ti'dan daha üstün bir model.

RX 550'nin GT 1030 seviyesinde bir ekran kartı olduğunu var sayarsak, fazla bir darboğaz olmayacaktır en azından GPU ağırlıklı oyunlarda. Fakat, Battlefield 5 gibi CPU ağırlıklı oyunlarda darboğaz kesinlikle yaşatacaktır.

İşlemciye hız aşırtmayı şu anlık düşünmüyorum ama ilerleyen günlerde RAM'i 8 GB yapıp o şekilde yapabilirim 3.1GHz kadar cıkarabilirim ama hız aşırtma yapmadan önce sizce dikkat edilmesi gereken nedir?
Ve bir de GTA 5'de 8 GB RAM, RX550, Q8300 (hız aşırtılmış halde ) kaç FPS alırım.

İşlemciye hız aşırtmayı şu anlık düşünmüyorum ama ilerleyen günlerde RAM'i 8 GB yapıp o şekilde yapabilirim 3.1GHz kadar cıkarabilirim ama hız aşırtma yapmadan önce sizce dikkat edilmesi gereken nedir?
Hız aşırtma yapmadan önce dikkat etmeniz gereken şeyler şunlardır;
1) Soğutmanızın yeterli olması gerekir.
2) Güç kaynağınızın kaliteli ve yeterli bir seviyede olması gerekir.
3) Eğer hız aşırtma konusunda bilginiz yoksa, rehber izlemeden asla kalkışmamanız gerekir.

Bellek (RAM) almadan önce, sizin kullandığınız bellekler ile aynı MHz ve aynı CL değerlerine sahip olmasına dikkat ediniz. Bu değerlere CPU-Z ile "SPD" sekmesinden ulaşabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı