RX 550 ve Q8300 işlemci darboğaz yapar mı?

1584811827253.png

Bottleneck Calculator böyle gösteriyor. Aslında monitörün FHD ise Ekran kartına downclock yapıp işlemciyi biraz overclocklarsan darboğazı en az seviyelere indirirsin.

Hız aşırtma yapmadan önce dikkat etmeniz gereken şeyler şunlardır;
1) Soğutmanızın yeterli olması gerekir.
2) Güç kaynağınızın kaliteli ve yeterli bir seviyede olması gerekir.
3) Eğer hız aşırtma konusunda bilginiz yoksa, rehber izlemeden asla kalkışmamanız gerekir.

Bellek (RAM) almadan önce, sizin kullandığınız bellekler ile aynı MHz ve aynı CL değerlerine sahip olmasına dikkat ediniz. Bu değerlere CPU-Z ile "spd" sekmesinden ulaşabilirsiniz.

Adsız.png

RAM özellikleri bu şekilde 2 slotta 2 GB DDR2 RAM var almak istediğimde 2 adet 2 GB RAM şu anki RAM'lar gibi 400 MHz mi olmalı?

Bir de soğutmamın hız aşırtma için yeterli olduğunu nasıl anlarım ve termal macun yenilemeli miyim?

Güç kaynağım: Elba new 450W Power Supply.

Eki Görüntüle 518080
Bottleneck Calculator böyle gösteriyor. Aslında monitörün FHD ise Ekran kartına downclock yapıp işlemciyi biraz overclocklarsan darboğazı en az seviyelere indirirsin.
Yine başka bir seçenek de aynı seriden daha yüksek bir işlemci almak. Q9500 ve üzeri işini görecektir. Ucuz fiyatlardan bulunuyor.

Eki Görüntüle 518078

RAM özellikleri bu şekilde 2 slotta 2 GB DDR2 RAM var almak istediğimde 2 adet 2 GB RAM şu anki RAM'lar gibi 400 MHz mi olmalı?

Bir de soğutmamın hız aşırtma için yeterli olduğunu nasıl anlarım ve termal macun yenilemeli miyim?

O PSU ile overclock mantıksız olur. C4 bunlar. Hadron, Elba, Frisby, Everest,Powerboost gibi markalardan uzak durun. Forumda çok patlayan var. Önerilen PSU markaları Corsair, Cooler Master, FSP ve Thermaltake gibi markalardır.
O siteden test için bende bakmak istedim yalnız RX 550'nin 2 GB'lik olanını bulamadım 4 GB olanı var siz nasıl buldunuz.
2 GB ile 4 GB arasında sadece memory farkı var diye biliyorum.
O PSU ile overclock mantıksız olur. C4 bunlar. Hadron, Elba, Frisby, Everest,Powerboost gibi markalardan uzak durun. Forumda çok patlayan var. Önerilen PSU markaları Corsair, Cooler Master, FSP ve Thermaltake gibi markalardır.

2 GB ile 4 GB arasında sadece memory farkı var diye biliyorum.
Evet öyle sadece değerler markalar arası değişiyor. 4 GB olup 1100Mhz core clock olan da var, 2 GB olup 1210 Core clock olan da.

Eki Görüntüle 518078

Bellekleriniz 800 MHz, CL6 gecikme değerine sahip ve 6-6-6-18 timing değerlerine sahip. Sizin bu değerlerde bir bellek almanız gerekir.

Darboğaz neredeyse hiç olmaz. İşlemci odaklı oyunlarda rahatsız etmeyecek kadar yapabilir. Bu arada, bu sisteme yapacağınız diğer her yükseltme israf olacaktır belirteyim.

Yani yeni bir sistem toplayamam şu an maalesef elimdeki ile yetinmeliyim oynayacağım oyunlarda CS GO, GTA 5, ETS 2 yani ben bu ekran kartını alıp RAM'i de 8 GB yapmayı düşünmüştüm meğer dar boğaz yapıyormuş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı