RX 5500 XT Fortnite FPS düşüşü

Daha fazla  
Meslek
YAZILIMCI
PC özelliklerim şunlardır ama Fortnite biraz beklediğimin altında kalıyor FPS düşmesi oluyor gibi anlamsız bir şey.
İşlemci: AMD Ryzen 3 1200 Quad Core Processor.
RAM: 8 GB.
Ekran kartı: XFX Radeon RX 5500 XT THICC II Pro RX-55XT4dfd6 128 bit GDDR6 4 GB ekran kartı.
Anakart: Gigabyte A320M-S2H

Son düzenleyen: Moderatör:
3300X veya 3600 güzel olur. Ancak en elzem eksiğiniz RAM hocam RAM almadan işlemciler tam performanslı çalışmayacaktır.

Hocam 8GB kapasite olarak Fortnite için yeterli olmalı, çift kanal ise performans düşüklüğünü çözme yolunda küçük bir etkiye sebep olacaktır. Tabi bellek alınması hala mantıklı bir hareket olur, ileride işlemci değişince de kullanabilir zaten 8GB günümüzde pek yeterli değil. Demek istediğim en temizi işlemci yükseltmek.

Hocam 8 GB kapasite olarak Fortnite için yeterli olmalı, çift kanal ise performans düşüklüğünü çözme yolunda küçük bir etkiye sebep olacaktır. Tabii bellek alınması hala mantıklı bir hareket olur, ileride işlemci değişince de kullanabilir zaten 8 GB günümüzde pek yeterli değil. Demek istediğim en temizi işlemci yükseltmek.

Hocam kapasite olarak bence de yeter ancak çift kanal artık olmazsa olmaz aşağıdaki fotoda aynı karedeki FPS değerleri bile farkı ortaya koyuyor RAM MHz'leri düşük olmasına rağmen.

1652217086538-png.1384383

Hocam biraz bakındım internette, yerine göre %30'luk fark gördüm. Bu kadar fark edeceğini tahmin etmiyordum.

Eskiden çok takmıyorduk hocam şimdilerde olmazsa olmaz her sisteme çift kanal RAM şart gibi oldu :)
Bende 16 GB RAM olduğu halde droplar ve FPS düşmesi oluyor ayarlardan DX 12 yaparsan bayağı azalıyor droplar.

Hocam oyunu pek oynamıyorum ancak sizin SSD modelinizin kronik sorunlarıyla alakalı 15-20 entry görmüşümdür. Kendim CS:GO'da benzer droplar yaşıyordum SSD'yi güncelleyince düzelmişti. Ayrıca mevzu RAM boyutu değil çift kanal biraz da eğer tek RAM 16 GB kullanıyorsanız arkadaşımızın sorunundan hiçbir farkı yok maalesef. Ancak çift kanalsa deneme imkanınız varsa başka bir SSD ile denemenizi tavsiye ederim.

Eskiden çok takmıyorduk hocam şimdilerde olmazsa olmaz her sisteme çift kanal RAM şart gibi oldu :)

Hocam oyunu pek oynamıyorum ancak sizin SSD modelinizin kronik sorunlarıyla alakalı 15-20 entry görmüşümdür. Kendim CS:GO'da benzer droplar yaşıyordum SSD'yi güncelleyince düzelmişti. Ayrıca mevzu RAM boyutu değil çift kanal biraz da eğer tek RAM 16 GB kullanıyorsanız arkadaşımızın sorunundan hiçbir farkı yok maalesef. Ancak çift kanalsa deneme imkanınız varsa başka bir SSD ile denemenizi tavsiye ederim.

SSD'nin kronik sorunlu olduğunu biliyorum ama fiyatları biliyorsun değiştiremiyorum. RAM'ler çift kanal 8x2.

SSD'nin kronik sorunlu olduğunu biliyorum ama fiyatları biliyorsun değiştiremiyorum. RAM'ler çift kanal 8X2.

Dediğim gibi hocam muhtemel SSD niz sıkıntı çıkarıyor eş dosttan deneyebilirseniz kesinleştirme yapabilirsiniz. Bu işler biraz bütçe bütçe meselesi ileride eliniz rahatlayınca değiştirmenizi tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı