Çözüldü RX 5500 XT harici GPU devreye girmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mert66

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim sistemimde AMD R3 2200G APU işlemci var. Ben yeni bir ekran kartı olarak RX 5500 XT aldım. Şimdi RX 5500 XT'yi kullanmaya çalıştığımda bir türlü yapamıyorum. HDMI ile ekran kartını monitöre bağladım çalışmadı. Fakat HDMI'ı anakarttan monitöre bağlayınca çalışıyor. Ekran kartının sürücüsünüde yükledim. Fanı bile dönmüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Ekran kartının güç bağlantısının sorunsuz yapıldığına emin misiniz ? Rgb ışık vesaire herhangi bir güç geldiğine dair bir kaynağınız var mı ekran kartına. Eğer güç kaynağında problem olmadığına eminseniz görüntüyü beklemek için display portu destekleyen monitörünüz varsa farklı kanallardan görüntü almaya çalışabilirsiniz ya da hdmi portunu farklı bir portla değiştirebilirsiniz.
Ekran kartının güç bağlantısının sorunsuz yapıldığına emin misiniz ? Rgb ışık vesaire herhangi bir güç geldiğine dair bir kaynağınız var mı ekran kartına. Eğer güç kaynağında problem olmadığına eminseniz görüntüyü beklemek için display portu destekleyen monitörünüz varsa farklı kanallardan görüntü almaya çalışabilirsiniz ya da hdmi portunu farklı bir portla değiştirebilirsiniz.

Çözüm
Ekran kartını taktığım portta sarı bir ışık yanıp sönüyor onun dışında başka bir şey yok. AMD'nin uygulamasından baktığımda yeni ekran kartı gözükmüyor. Hala APU'yu kullanıyor. Ekran kartına güç gelip gelmediğini başka nasıl anlayabilirim?
Bu olay bazen karmaşık olabiliyor. BIOS'dan "integrated Graphics" veya "internal Graphics" ayarını bulup disabled konumuna getirmeyi deneyebilirsin.

BIOS'a girdim fakat söylediğiniz gibi bir şey bulamadım. Tam olarak nerede olduğunu biliyor musunuz?

Son düzenleme:
Monitörü ekran kartına bağladığınız da ekran kartında bir sıkıntı varsa zaten görüntünün gelmemesi gerekiyor. anakarta takmadığınız hdmi portununun otomatik olarak apuyu kullanma gibi birşeyi söz konusu değil bildiğim kadarıyla, siz monitörü ekran kartına taktığınız da apuyu kullandığını nasıl anlıyorsunuz ? Monitörü ekran kartına taktığınız da görüntü geliyorsa zaten sıkıntı yoktur. Gpu-z yükleyip bakın lütfen gpu infolarına.

Monitörü ekran kartına bağladığınız da ekran kartında bir sıkıntı varsa zaten görüntünün gelmemesi gerekiyor. Anakarta takmadığınız HDMI portununun otomatik olarak APU'yu kullanma gibi bir şeyi söz konusu değil bildiğim kadarıyla, siz monitörü ekran kartına taktığınız da APU'yu kullandığını nasıl anlıyorsunuz? Monitörü ekran kartına taktığınız da görüntü geliyorsa zaten sıkıntı yoktur. GPU-Z yükleyip bakın lütfen GPU infolarına.

Ekran kartının monitöre bağladığımda ekrana görüntü gelmiyor. Sinyal yok uyarısı alıyorum. Ama aynı HDMI kablosuyla anakarttan monitöre bağlayınca görüntü geliyor. GPU-Z yükleyip bakayım şimdi.
GPU-Z yükleyip bakın lütfen GPU infolarına.

Ekran kartı olarak APU gözüküyor 😕
Ekran kartına güç kablosu bağladım ve çalıştı. Yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı