RX 5500 XT için PSU önerisi

• Konuyu başlatan 350070
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 34
  • Görüntüleme 5.661
Dostlarım konu açıldığından beri tansiyon yüksek XD. Az sakin olalım. En güzel insan olmaktır. Bana üşenmeden yazdığınız için de çok teşekkür ederim.
Hocam en basitinden Frisby gibi PSU’ların çoğunun koruması eksik. Bir elektrik kesintisine sisteminiz gidebilir. Veya belirttiği voltajı tam veremediği için reset atma gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Şu an kullandığınız PSU’da belki hiç sorun yaşamayacaksınız. Belki de yarın sisteminiz hurda olacak. Daha güvenilir marka ve model PSU alırsanız risk en aza inmiş olur.

En ideal Watt ne olmalıdır hocam size göre? Ben, RGB ışıklandırma kullanmayacağım ve 2 adet fan olacaktır kasada (işlemcinin fanı ve bir tane daha fan var).
Sıvı soğutma falan olmayacak. Zaten şu an O.C.'li işlemcim 4GHz, ısınması falan yok.

Sistemim:
  • İşlemci: AMD Ryzen 3 3200G,
  • Alacağım Ekran kartı: RX 5500 XT 4 GB
  • Anakart: B450M S2H,
  • RAM: 2 X Kingston HyperX 8 GB DDR4 3200 MHz CL 16
  • Depolama: 1 TB SSHD 5400 RPM.
  • Kasam: Frisby FC-S6020B
Dostlarım, ucuz ve kaliteli PSU lazımdır ekran kartı için. Önerebileceğiniz PSU var mıdır? Alayım ve montajını yapayım.

Bütçe: 400'ü geçmesin.
BEN 350 W kullanıyorum i7 6700 ile de 350 w kullandım ama bir sorun yoktu

İlk önce sisteminin harcadığı maksimum değeri bulalım. AMD Ryzen 3 3200G AMD Radeon RX 5500 XT - PSU Calculator - Build NaBmtV, 12V kanalından toplamda 456W güç gerektiriyor.(Biraz fazla mı sanki ya ?) Bu durumda risk almamak için 12V kanalından en az 500W verebilen bir PSU almalısın. Bu fiyata da alınabilecek tek ürün 420 TL'ye bu olur, Zalman Wattgiga K550W ZM550-GVII 550W 120mm 80+ Power Supply - incehesap.com . (Ürün wattgiga olarak geçiyor ama gigamax gönderiyorlar, ikisi de aynı ürün sayılır o yüzden iki model de sorun çıkarmaz.) Linkini attığım PSU, 6 adet korumaya sahip olan, 12V üzerinden 540W verebilen, DC-DC dönüştürü barındıran ve Tier C sınıfına girebilen bir PSU. Gereksinimlerini ve bütçeni göz önünde bulundurursak bu fiyata daha iyisinin olmadığını söyleyebilirim. Yanlız bir konuya değinmem gerekiyor, PSU'nun fanı gerçekten biraz sesli. Boşta 41, Yükte 50 dB olarak ölçülmüş. Not: 12V kanalından toplamda 456W güç gerektirmiyor, 262W civarı bir güç gerektiriyor. Yanlış bir değer girdiğimden dolayı böyle oldu. Bu durumda 400-500W'lık 80+ olan PSU'ları bile satın almayı düşünebilirsin.)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı