RX 5500 XT kullanımı çok düşüyor

Huseyinatik

Hectopat
Arkadaşlar sistemi alalı daha bir hafta olmadı fakat oyunlarda GPU kullanımı %95'lerden %30'lara kadar düşüyor ve normal olarak FPS'te düşüyor ve ani kasmalar oluyor. Ekran kartı boştayken de yani yük altında olmadan aniden %80'lere fırlıyor. Yani genel sorun ekran kartı kullanım değerleri sabit kalmıyor sürekli değişiyor. Bunun sebebi sizce nedir? Lütfen bilen yardım etsin. Ekran kartım XFX RX 5500 XT 8 GB işlemcim Ryzen 5 3500X.Anakart b450m s2h v2.
Ram xpg 3200 mhz 8 GB ram.Ssd james donkley 120 gb.PSU zalman watgiga k550w. Rica ediyorum bilgisi olanlar yardım etsin sorunu bir türlü bulamadım garantiye mi göndermeliyim?

Son düzenleme:
Arkadaşlar sistemi alalı daha bir hafta olmadı fakat oyunlarda GPU kullanımı %95'lerden %30'lara kadar düşüyor ve normal olarak FPS'te düşüyor ve ani kasmalar oluyor. Ekran kartı boştayken de yani yük altında olmadan aniden %80'lere fırlıyor. Yani genel sorun ekran kartı kullanım değerleri sabit kalmıyor sürekli değişiyor. Bunun sebebi sizce nedir? Lütfen bilen yardım etsin. Ekran kartım XFX RX 5500 XT 8 GB işlemcim Ryzen 5 3500X.
Rica ediyorum bilgisi olanlar yardım etsin sorunu bir türlü bulamadım garantiye mi göndermeliyim
Şaka bir yana gerçekten biraz daha özellikleri söyler misiniz? Anakart, RAM özellikle de RAM. Eğer tek stick 8 GB varsa çok normal çünkü Ryzen'lar RAM hızına ve kanalına bakıyorlar eğer tek kanal ise düşmesi çok normal, yüzde dalgalanması da normal. Bir de ısınan bir parçan var mı ona bakmak gerek HWMonitor ile bakabilirsin. Belki anakartın kötüdür ve VRM'ler ısınıyordur bu da ciddi bir performans kaybına neden olur?

Dosya Ekleri

• konu sahibi sistem.PNG
    konu sahibi sistem.PNG
    141,1 KB · Görüntüleme: 58
Şaka bir yana gerçekten biraz daha özellikleri söyler misiniz? Anakart, RAM özellikle de RAM. Eğer tek stick 8 GB varsa çok normal çünkü Ryzen'lar RAM hızına ve kanalına bakıyorlar eğer tek kanal ise düşmesi çok normal, yüzde dalgalanması da normal. Bir de ısınan bir parçan var mı ona bakmak gerek HWMonitor ile bakabilirsin. Belki anakartın kötüdür ve VRM'ler ısınıyordur bu da ciddi bir performans kaybına neden olur?
Güzel kardeşim ekran kartımla işlemcimi paylaştım zaten diğer bileşenleri merak ediyorsan söyleyebilirsin.
Anakart b450m s2h v2
Ram xpg 3200 mhz 8 GB ram
Ssd james donkley 120 gb
PSU zalman watgiga k550w

Güzel kardeşim ekran kartımla işlemcimi paylaştım zaten diğer bileşenleri merak ediyorsan söyleyebilirsin.
Anakart B450M S2H V2.
RAM XPG 3200 MHz 8 GB RAM.
SSD james donkley 120 GB.
PSU Zalman watgiga K550W.

Anakartınız iyi VRM'de sorun olmaz sıkıntınız tek stick RAM olması, Ryzen'lar aslında 2CPU'nun bir araya yapıştırılması o yüzden de tek kanal RAM'de çok ama çok zorlanıyorlar aynı zamanda 8 GB'da modern oyunlar için yeterli değil, Drop'ların nedeni o yüzden. İlk aldığınızda da şansınız varmış sanırım çünkü hep drop yemeniz gerekirdi. Belki ilk zamanlar biraz daha hafif oyunlar oynamışsınızdır? 8 GB daha RAM almak bütün sorunlarınızı çözecektir. 20-30fps artış göreceksiniz.
Anakart b450m s2h v2
Ram xpg 3200 mhz 8 GB ram
Ssd james donkley 120 gb
PSU zalman watgiga k550w
Sanırım yanlış mesajı çözüm olarak işaretlediniz?

Anakartınız iyi VRM'de sorun olmaz sıkıntınız tek stick RAM olması, Ryzen'lar aslında 2CPU'nun bir araya yapıştırılması o yüzden de tek kanal RAM'de çok ama çok zorlanıyorlar aynı zamanda 8 GB'da modern oyunlar için yeterli değil, Drop'ların nedeni o yüzden. İlk aldığınızda da şansınız varmış sanırım çünkü hep drop yemeniz gerekirdi. Belki ilk zamanlar biraz daha hafif oyunlar oynamışsınızdır? 8 GB daha RAM almak bütün sorunlarınızı çözecektir. 20-30fps artış göreceksiniz.
Inşallah dediğiniz gibidir ekran kartımda veya diğer bileşenlerde sorun yoktur ve dual channel yapınca düzelir.Evet oynadığım oyun ets2 ydi onda bile çok zorlandı. Dual channel yaparsam ekran kartı kullanımın dalgalanmazmı diyorsunuz.

İnşallah dediğiniz gibidir ekran kartımda veya diğer bileşenlerde sorun yoktur ve Dual Channel yapınca düzelir. Evet oynadığım oyun ETS 2 ydi onda bile çok zorlandı. Dual Channel yaparsam ekran kartı kullanımın dalgalanmazmı diyorsunuz.

Yine dalgalanacaktır o dalgalanmanın sebebi isteğin değişmesi mesela ekran kartına bir anda komut geliyor ve ekran kartı anlık olarak boşta ya da tam yükse çalışmadığı için 300-800MHz'de çalışıyor sonra da düşük hızda olduğu için bir anda kullanım 100'e çıkıyor sonrasında ekran kartı daha fazla güce ihtiyacı olduğunu anlıyor ve 1700'e çıkıyor böylece de yeterli hız geldiği için kullanım düşüyor. O sorun değil herkeste öyle.

Yine dalgalanacaktır o dalgalanmanın sebebi isteğin değişmesi mesela ekran kartına bir anda komut geliyor ve ekran kartı anlık olarak boşta ya da tam yükse çalışmadığı için 300-800MHz'de çalışıyor sonra da düşük hızda olduğu için bir anda kullanım 100'e çıkıyor sonrasında ekran kartı daha fazla güce ihtiyacı olduğunu anlıyor ve 1700'e çıkıyor böylece de yeterli hız geldiği için kullanım düşüyor. O sorun değil herkeste öyle.
Ama bende ciddi donmalara yol açıyor bu. Bunun önüne geçmek için bir yol yokmudur

Ciddi donmalara sebep olan RAM'iniz RAM'iniz dolduğu için Ekran kartınızın performansı düşüyor, Oyun sırasında dalgalanma olmaz ben genel kullanım hakkında söylemiştim.

Tamam deneyeceğim bu yolu Inşallah düzelir. Ama yine de ekran kartını garantiye yollayacagım. Masaüstünde %70'lere çıkıyor görev yöneticisinden baktım masaüstü penceresi ve istemci çalışma zamanı kullanıyor en çok GPU'yu

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı