RX 5500 XT sistem açılmıyor

Projman

Centipat
Katılım
18 Aralık 2019
Mesajlar
21
Merhaba arkadaşlar.

İşlemci: Ryzen 3800X.
Anakart: BIOSTAR X570G-TA.
RAM: 32 GB 3400MHz.
Ekran kartı: MSI RX 5500 XT 8 GB.
Power: Corsair 750W CX750M.

Sorunum ise anakartımın BIOS'u güncelledim, ardından eski ekran kartıma da (ASUS Radeon HD7850) BIOS atayım dedim belki çalışmayan Display Port'u çalışır. Ardından PC'ye reset attığımda ekrana görüntü gelmedi. Sonra ben de ekran kartımı yenilemek için gittim hemen MSI RX 5500 XT 8 GB aldım ama ekran kartını taktım, ilk başta görüntü aldım. Sonra bir de ekran yeşil oldu sonra 8 adet Bit ötmeye başladı. Arada da 3 Bit RAM hatası birkaç defa denemeden sonra bir görüntü daha geldi ama hemen gitti. Çok fazla denemiş olmalıyım ki son durumda ekran kartının Power'ini bağladığım anda PC açılmıyor. Sadece LED'ler bir yanıp sönüyor ekran kartını çıkarttığımda PC açılıyor. Başka PCI-e güç kablosu ile de denedim ama sonuç alamadım. Sizlere sorum, acaba hangi parça arızalanmıştır sorun ne olabilir?

Şimdiden çok teşekkürler.
 
Arkadaşlar merhaba.
Burada sorunumu çözebilmem için yardım eden herkese teşekkür ederim bugün kardeşimin evine gittim onda RX 5700 XT ekran kartı vardı onu taktık 3 bip hatası aldık kendisi bilgi işlem olduğundan hemen RAM'lerimi değiştirdi ve dediki "sen BIOS güncellemişsin bu RAM'lerin MHz'sinden dolayı sorun oluyor." Deyip kendi RAM'leri (3200 MHz) onlarla değiştirdi. Ekran kartını da farklı takınca görüntü geldi. Hemen BIOS'u eski versiyonuna çektik kendi RAM'lerim ve kardeşimin ekran kartı ile makine açıldı ama şöyle bir sorun var yeni aldığım RX 5500 XT'yi kardeşimin makinesinede bağladığımızda makine kısa devre yapıp hiç start almadı. BIOS'unu göncelleyip patlattığım ekran kartını kardeşimin makinesinde 2. ekran kartı olarak bağlayıp BIOS'unu eski version yüklememize rağmen görüntü alamadık.

Yani sonuç olarak benim gidip 0 olarak aldığım ekran kartı sıkıntılı bir ürünmüş PC'ye taktığım anda bozuldu. Yarın gidip onu iade ya da değişim için uğraşacağım.
 
Tekrar merhaba.
Ürünü v...N bilgisayar beylikdüzü şubesine götürdüm ürünü takıp denediler ve çalışmadı sonrasında ürünün koruma poşeti olmadığını anladık ben ürünü aldığımda zaten yoktu dedim. Ürünü incelediler PCI Express slotu kısmında bakırlardan birinde hafif kopukluk olduğunu gördüler ve dedilerki "biz bunu değiştiremeyiz servise göndericez değiştirirlerse olur" biraz tartışmadan sonra servis e yollandı ama pek ümidim yok bu kart elimde patlayacak gibi geliyor bana alalıda daha 5 gün oldu hiç kullanamadığım bir şey için 2300 TL para vermiş olacağım.

Bu konudan öğrendiğim bir şey asla mağazalardan bir şey almamalıyız. Alsak bile kontrol edip orada çalıştırmalarını sağlayıp almak lazım.

Ürünün kutu açılım videolarında koruma poşeti var benimkinde neden yoktu ona çok takıldım. Bakalım sonuç ne olacak buraya yazacağım.
 
Koruma poşeti olması lazım. Bunlar sana iadeden dönmüş ürünü satmış olabilirler, bu da mağazanın sorumluluğu. Hem ürünü aldığın yalnızca 5 gün olduysa iade hakkın var bu durum daha da uzamadan şikayet oluştur. Sikayetvar.com'a yazarsan iyi olur, MSI ile de görüşmeni öneririm. Kullanılmış ve arızalı ürün satıyorlarsa teknik servisle işin yok senin birebir değişim yapmaları gerekiyor.
 

Geri
Yukarı