RX 5500 XT sistem Elden Ring WattMan hatası

Öncelikle DDU ile mevcut sürücüyü güvenli modda kaldırıp ekran kartın için işletim sistemine göre son WHQL sürücüyü kur.

Bundan sonra Radeon Software veya oradan olmazsa MSI Afterburner üzerinden mV artışı deneyeceğiz.

30 - 50 mV arası bir artış deneyelim ilk etapta, MHz değerini de biraz kısabilirsin.

Öncelikle DDU ile mevcut sürücüyü güvenli modda kaldırıp ekran kartın için işletim sistemine göre son WHQL sürücüyü kur.

Bundan sonra Radeon Software veya oradan olmazsa MSI Afterburner üzerinden mV artışı deneyeceğiz.

30 - 50 mV arası bir artış deneyelim ilk etapta, MHz değerini de biraz kısabilirsin.
DDU ile kaldırıp kurdum ancak bir işe yaramadı. mV artışı dediğiniz core voltage kısmı kapalı gözüküyor afterburnerda radeon softwarede nerden ayarlayabilirim.

DDU ile kaldırıp kurdum ancak bir işe yaramadı. mV artışı dediğiniz Core voltage kısmı kapalı gözüküyor Afterburner'da Radeon softwarede nereden ayarlayabilirim?

Curve Editor olması lazım, Afterburner genel ayarlarından voltaj kontrolünü açarsan yapabilirsin.

Radeon Software'da ise performans sekmesinde "ayarlanıyor" kısmı var, orada olmalı. Özel diye seçtiğinde voltaj kontrolünü etkin yaparsan kontrol edebilirsin voltajı.

Curve Editor olması lazım, Afterburner genel ayarlarından voltaj kontrolünü açarsan yapabilirsin.

Radeon Software'da ise performans sekmesinde "ayarlanıyor" kısmı var, orada olmalı. Özel diye seçtiğinde voltaj kontrolünü etkin yaparsan kontrol edebilirsin voltajı.
1645959803044.png

Afterburner bu şekilde gözüküyor hocam.

Core voltage kısmı açık aslında, orada el ile değer girebilirsin. 1144'ün üzerine tıklayıp 1174 yazabilirsin, Core Clock değerini de garanti olsun 1760'a düşür. Sonra kaydedip oyuna gir ve biraz oyna, WattMan alıyorsan başka bir şeye bakacağız.

Anladım, o halde MHz'i 1760'a değil 1730'a indir. Ekran kartını kararlı hale getirip öyle deneyelim.
hala sorun devam ediyor oyun başladığında bir kaç saniye oynuyorum donuyor ve video scheduler internal error şeklinde mavi ekran veriyor. Ardından pcyi açtığımda wattman hatası olduğunu söylüyor.

Tamamdır, ben işimi yaptım gibi görünüyor. Mavi ekran almışsın, bu artık minidump dosyalarını alıp mavi ekran hata analizine gidiyorsun demek.

Son bir kez OCCT VRAM testine sokabilirsin kartı, 15 dakika kalsın. Testten geçerse mavi ekran hata analizi ellerinden öper.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı