RX 5500 XT sistem FPS düşüşü

Lemieux

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Özellikler şöyle:
PowerColor RX 5500 XT 4 GB.
Intel Core i3 10100F 3.60GHz
ASUS Prime H410M-F
Crucial Ballistix 8 GB 3000 MHz.
Netac 480GB 520MB-450MB/s SATA 3 2.5" SSD.

Valorant düşük ayarlarda 180-210 arası FPS'den 80-100'e.
GTA 5 Online'da orta-yüksek ayarlarda 80-100 FPS'den 40-60'a.
Rocket League'de Max ayarlarda 230-250 FPS'den 180-200 FPS değerlerine düştü.

Ciddi bir FPS düşüşü söz konusu ve sorunun nerede olduğunu anlayamadım, sizce sorun nerede?

Sistemin ısı değerlerine ve SSD'nin sağlığına bakınız.
SSD sağlığı o kadar FPS düşüşüne sebep olmaz. Oyunu işlemede ve yüklenme ekranındaki bekleme sürelerinde sorun yaratır sadece. Sistem ısısının da çok fazla yüksek olması yine bu kadar bariz FPS düşüşü yaşatmamalı. Muhtemelen driver kaynaklı bir problem. Temiz bir driver kurulumu yapıp, kontrol etmeli tekrardan.

1613907432215.png

Değerler böyle.
Driver güncellemelerini kontrol edince tekrar bilgilendirme yapacağım.

Eki Görüntüle 889216
Değerler böyle.
Driver güncellemelerini kontrol edince tekrar bilgilendirme yapacağım.
Dostum SSD ile gerçekten alakası yok. Kafanı takma. Maalesef AMD driverları Nvidia kadar kararlı değiller. Düzelir bir sonraki güncellemede. Ama temiz bir kurulum yap drivera. Muhtemelen düzelir. Optional sürüm değil de kararlı sürümü yükle.

Dostum SSD ile gerçekten alakası yok. Kafanı takma. Maalesef AMD driverları Nvidia kadar kararlı değiller. Düzelir bir sonraki güncellemede. Ama temiz bir kurulum yap drivera. Muhtemelen düzelir. Optional sürüm değil de kararlı sürümü yükle.
DDU programı ile ekran kartı driverını sildim ve temiz bir kurulum yaptım. Sorun şimdilik devam ediyo umarım dediğiniz gibi bir sonraki güncellemelerde düzelir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı