RX 5500 XT sistemde ETS 2 anlık FPS düşüşü

Huseyinatik

Hectopat
Arkadaşlar ETS 2 de yüksek ayarlarda oynuyorum sistemim daha 2 aylık fakat 5 dakikada bir falan saliselik drop giriyor videodaki gibi bir de drop girdiği anda GPU kullanımının düştüğünü fark ediyorum sizce sorun nedir? Bir de bu sistem Fortnite destansı ayarlarda çok kasıyor bu normal midir? Çok can sıkıcı bir durum bu saliselikte olsa. Umarım yardımcı olursunuz.
B450M S2H V2 anakart.
AMD Ryzen 5 3500X işlemci.
XFX RX 5500 XT 8 GB ekran kartı.
XPG 8 GB 3200 MHz RAM.
Kingston A2000 500 GB M.2 SSD.
Zalman gigamax 550W PSU.
Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Moderatör bey başlığı değiştirmeseydiniz iyiydi. FPS düşüşü olmuyor ki.

Son düzenleme:
Attığın videonun 0:31 saniyesinde
Ben herhangi bir takılma göremedim. Saliselik drop ise HDD kaynaklı olabilir ona dikkat etmek lazım.

Bu oyunda olmasa bile çoğu güncel oyunda değiştirir. Tek kanal RAM kullanıyorsan yalnızca boyut için yükseltme yapmazsın. Çift kanal besleme önemlidir. 1x8 GB kullanılabilecek en kötü RAM tipidir 2x4 bile aynı boyut olmasına rağmen önemli fark yaratır. Günümüzde ideali ise 2x8 GB.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yanlış belirtmişim herhangi birşeyi değiştirmeyecektir dememem gerekirdi demek istediğim stuttering problemini düzeltmez.Sizin attığınız videoda da iki sistemde de stuttering oluyor bu konuda herhangi birşey değiştirmiyor.
Arkadaş zaten akıcı oynayabilecek kadar FPS'e sahip.

Attığın videonun 0:31 saniyesinde

Yanlış belirtmişim herhangi birşeyi değiştirmeyecektir dememem gerekirdi demek istediğim stuttering problemini düzeltmez.Sizin attığınız videoda da iki sistemde de stuttering oluyor bu konuda herhangi birşey değiştirmiyor.
Arkadaş zaten akıcı oynayabilecek kadar FPS'e sahip.
Hocam evet fps değerleri akıcı ama anlık drop giriyor fps bile düşmeden. Dediğim gibi hocam kayıt anı dışında da oluyor bu durum herhalde.

Yok hocam ets nin dışında düşünürsek kart en fazla 100w gördü halbuki tdp değeri 130 w.

Kart oyunlarda o değeri görecek anlamına gelmiyor TDP değeri. OC ve maksimum VRAM kullanımı ile bu değer artabilir. %99 kullanımı görüyorsan kart tam gücünü verebiliyor demektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı