Çözüldü RX 5500 XT sistem kitleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Soap1907

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Henüz iki haftalık bir sistemim var. İki gündür başıma dert olan sorunlar var. Dün rutin kullanım sırasında AMD Radeon Software'den resimdeki hatayı aldım. Bugün de yine rutin Chrome kullanımı sırasında ekran yemyeşil oldu. Onun da görseli var. Sistem özellikleri:
i3 10100F.
Sapphire RX 5500 XT 4 GB.
2x8 GB XPG Gammix D30 DDR4 RAM.
Patriot Burst 120 GB SSD.
Toshiba 1 TB 7200 RPM HDD.
Zalman ZM600LX-II 600W PSU.
HP 1080p 60Hz 20.7" monitör.

Dosya Ekleri

• IMG-20210220-WA0002.jpg
    IMG-20210220-WA0002.jpg
    55,1 KB · Görüntüleme: 96
  • Screenshot_20210221-2013.png
    Screenshot_20210221-2013.png
    161,1 KB · Görüntüleme: 75
Çözüm
Hocam merhaba. Oyunlarda sorun çıkarmayan ekran kartı yine rutin kullanımda YouTube videosundayken aynı hatayı verdi. Garantiye mi yollayalım, ne yapabiliriz?

Youtube videosunda nasıl hata veriyor anlamadım. Arızalı olsa yükteyken çoktan vermiş olması gerekirdi. Şuna bir bakmanı öneririm Chrome kullanıyorsan. Olmazsa başka tarayıcıda da deneyebilirsin Youtube'u.

İlk şu ayara bak otomatik olduğundan emin ol. Hala devam ederse AMD Cleanup Utility ile sürücüyü kaldırıp temiz baştan yükle. 21.2.2 versiyonunu yükleyebilirsin WHQL olması şart değil.

Eki Görüntüle 889706
Deneyeceğim hocam, teşekkürler.

Şu sıralar RX 5500 XT ile ilgili çok şikayet geliyor. Sanırsam driverlarda problem var. Güncelleme gelince düzelir diye umuyorum.

Veya piyasa koşullarından ötürü çok fazla 5500 XT 4 GB satılınca AMD'nin ve kartın kimyasına hakim olmayanlar bazı şeyleri eksik yapıyor. Sürücülerde herhangi bir sorun yaşamadım uzun süredir son sürücülerden de oldukça güzel memnunum.

@Soap1907 Windows etkin ve güncel olsun. Sürücü kısmını da dediğim gibi yap. Radeon ayarların otomatik kalsın boşuna kurcalama. Sonra kartı istediğin yüke sok veya boşta kullan. Bu hatalar bitmek bilmezse teknik arıza vardır direkt servisine gönderirsin yenisini verirler.

Veya piyasa koşullarından ötürü çok fazla 5500 XT 4 GB satılınca AMD'nin ve kartın kimyasına hakim olmayanlar bazı şeyleri eksik yapıyor. Sürücülerde herhangi bir sorun yaşamadım uzun süredir son sürücülerle de oldukça güzel memnunum.
Bu seni etkilememiş olabilir fakat forumda son günlerde çok fazla konu açılıyor bununla alakalı. Senin donanımını etkileyemen bir şey başka bir kişinin donanımını etkileyebilir. Bunun bilip bilmemezlik ile alakası yok. Örneğin önceki laptopumda AMD ekran kartı bulunuyordu. 1 sene boyunca her ekran kartı güncellememde fanlar kendini turboya alıp, mavi ekran hatası verdirtiyordu. Başka kimsede bu problem yokken bende vardı. 1 sene içerisinde yeni güncellemeler ile kayboldu sorun. Demem o ki insanları yargılamak yerine yardımcı olmayı dene.

Bu seni etkilememiş olabilir fakat forumda son günlerde çok fazla konu açılıyor bununla alakalı. Senin donanımını etkileyemen bir şey başka bir kişinin donanımını etkileyebilir. Bunun bilip bilmemezlik ile alakası yok. Örneğin önceki laptopumda AMD ekran kartı bulunuyordu. 1 sene boyunca her ekran kartı güncellememde fanlar kendini turboya alıp, mavi ekran hatası verdirtiyordu. Başka kimsede bu problem yokken bende vardı. 1 sene içerisinde yeni güncellemeler ile kayboldu sorun. Demem o ki insanları yargılamak yerine yardımcı olmayı dene.

Kim seni yargıladı ayrıca konu sahibine yardım edecek bir mesajını da göremedim. Dikkat edersen teknik destek bölümündeyiz. Konu sahibine bildiklerini ve uyguladıklarını söylemeyle başlayabilirsin. Gereksiz mesajlar yerine çözüm sunmayı tercih edelim.

Kim seni yargıladı ayrıca konu sahibine yardım edecek bir mesajını da göremedim. Dikkat edersen teknik destek bölümündeyiz. Konu sahibine bildiklerini ve uyguladıklarını söylemeyle başlayabilirsin. Gereksiz mesajlar yerine çözüm sunmayı tercih edelim.
Beni yargıladın demedim. Kartın kimyasına da hakim olunacak bir durum yok. Sürücülerini ve yüklenmesi gereken her şeyi düzgün yüklersin önerildiği gibi. Diğer ince ayarları zaten firma senin keyfine bırakmış değil mi? Senin deneyimin birkaç ayar göstermek, benim ise gözlemlediğim kadarıyla bu karta sahip birçok insanın şu sıralar sıkıntı çektiğini söylemek. Ayrıca driverlarda bir problem olduğu yine çoğu kişinin yaşadığı sorunlardan aşikâr. Bana kendi kartında sorun olmadığını anlatarak mı daha çok yardımcı oldun pardon da? Yardımcı oluyorsan da sadece ol. Başkalarının verdiği cevaplarda bariz bir yanlışlık görmüyorsan polemik yaratmaya hiç lüzum yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı