Çözüldü RX 5500 XT sistem kitleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Soap1907

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Henüz iki haftalık bir sistemim var. İki gündür başıma dert olan sorunlar var. Dün rutin kullanım sırasında AMD Radeon Software'den resimdeki hatayı aldım. Bugün de yine rutin Chrome kullanımı sırasında ekran yemyeşil oldu. Onun da görseli var. Sistem özellikleri:
i3 10100F.
Sapphire RX 5500 XT 4 GB.
2x8 GB XPG Gammix D30 DDR4 RAM.
Patriot Burst 120 GB SSD.
Toshiba 1 TB 7200 RPM HDD.
Zalman ZM600LX-II 600W PSU.
HP 1080p 60Hz 20.7" monitör.

Dosya Ekleri

• IMG-20210220-WA0002.jpg
    IMG-20210220-WA0002.jpg
    55,1 KB · Görüntüleme: 96
  • Screenshot_20210221-2013.png
    Screenshot_20210221-2013.png
    161,1 KB · Görüntüleme: 75
Çözüm
Hocam merhaba. Oyunlarda sorun çıkarmayan ekran kartı yine rutin kullanımda YouTube videosundayken aynı hatayı verdi. Garantiye mi yollayalım, ne yapabiliriz?

Youtube videosunda nasıl hata veriyor anlamadım. Arızalı olsa yükteyken çoktan vermiş olması gerekirdi. Şuna bir bakmanı öneririm Chrome kullanıyorsan. Olmazsa başka tarayıcıda da deneyebilirsin Youtube'u.

Ben de demişim ki ne güzel yardımcı olduysan ne mutlu sana. Başka laf kalabalığına ne gerek var? Gelip de kimyasını bilmeyen insanlar falan dersen iş teknik destekten çıkıyor hocam. Neyse iyi akşamlar.

Bilmemeleri kişinin hatası değil AMD tarafının sorunu. Sağlıklı bir 5500 XT'yi 10 aydır tüm sürücülerle ve güncel bir sistemle denediğim için burada birinci elden söz hakkım oluyor. Bende olmayıp başkasında olan bir sorun normal değildir. Kart aynı, sürücü aynı sonuç farklı ise iki seçenek vardır. Teknik arıza veya harici bir yazılımsal/donanımsal problem.

Bunlar da sık yaşanan şeyler. Oyun çökmesi veya elektrik kesintisi olduğunda Radeon kendi wattman ayarları yüklüyor bu da sağlıklı çalışması gereken kartın dinamiğini bozarak devamlı soruna yol açıyor. Windows Update'den gelen AMD sürücüsü çok eski olabileceğinden bu modelle ideal çalışmamasına yol açabiliyor. Güncel olmayan BIOS, Windows veya chipset sürücüleri de düşük ihtimal olsa da soruna yol açabilir. Navi 10 kartlarda çok fazla sıkıntı oluyordu, 14'de bu olmasa da temkinli olmak gerekli.

Tüm bunlar AMD'nin kimyasına giriyor. Bunları bilmeyen, bazı şeyleri eksik yapan kişiler olmadık sorun yaşayabilirler. Şunu diyebilirsin ekran kartı alıyorum niye bunlarla uğraşayım ama sistemi güncel ve eksiksiz tutmak hem iyi performans hem de sorun yaşamamak için her sistemde önemli. Hata vermiyor diye eksik bırakmak olmaz. Son ihtimal ise kartın arızalı olması. Servisle vakit kaybetmemek için ilk bu adımları yapmak ve son çare olarak kullanmak daha iyi.

İlk şu ayara bak otomatik olduğundan emin ol. Hala devam ederse AMD Cleanup Utility ile sürücüyü kaldırıp temiz baştan yükle. 21.2.2 versiyonunu yükleyebilirsin WHQL olması şart değil.

Eki Görüntüle 889706
Hocam dediklerinizi yaptım, şimdilik bir sorun görünmüyor. Gameloop üzerinden 4 saate yakın CoD Mobile oynadım, sıkıntı olmadı. Beni düşündüren zaten rutin kullanımda sorun çıkmasıydı, onu da zaman gösterecek gibi duruyor şimdilik.
Benim sormak istediğim bir şey var. Monitörü Pro 2000 marka 18.5" 1360*768 60 Hz iken hiçbir sorun yaşamıyor arkadaşım. Onun da ekran kartı, hatta depolaması hariç sistemi benimle birebir aynı. Bende neden 1080p monitörde sorun oluyor anlamadım. Sürücü sürümlerimiz de aynı halbuki.

Hocam dediklerinizi yaptım, şimdilik bir sorun görünmüyor. Gameloop üzerinden 4 saate yakın CoD Mobile oynadım, sıkıntı olmadı. Beni düşündüren zaten rutin kullanımda sorun çıkmasıydı, onu da zaman gösterecek gibi duruyor şimdilik.
Benim sormak istediğim bir şey var. Monitörü Pro 2000 marka 18.5" 1360*768 60 Hz iken hiçbir sorun yaşamıyor arkadaşım. Onun da ekran kartı, hatta depolaması hariç sistemi benimle birebir aynı. Bende neden 1080p monitörde sorun oluyor anlamadım. Sürücü sürümlerimiz de aynı halbuki.

Monitör arızası olsaydı uyarı almazdın. Sürücü sürümünden ayrı etkenler de olabilir dediğim gibi. 2-3 gün sorun yaşamazsan yaptığın düzeltmiştir demektir.

Monitör arızası olsaydı uyarı almazdın. Sürücü sürümünden ayrı etkenler de olabilir dediğim gibi. 2-3 gün sorun yaşamazsan yaptığın düzeltmiştir demektir.
Hocam merhaba. Oyunlarda sorun çıkarmayan ekran kartı yine rutin kullanımda YouTube videosundayken aynı hatayı verdi. Garantiye mi yollayalım, ne yapabiliriz?

Youtube videosunda nasıl hata veriyor anlamadım. Arızalı olsa yükteyken çoktan vermiş olması gerekirdi. Şuna bir bakmanı öneririm Chrome kullanıyorsan. Olmazsa başka tarayıcıda da deneyebilirsin Youtube'u.

Çözüm

Tam ifade etmemişim hocam. YouTube videosu izlerken bu kez yeşil ekran hatası almadım, AMD sürücü hatası geldi yine. Ama belli ki yeşil ekran hatası almam da muhtemel.

Tam ifade etmemişim hocam. YouTube videosu izlerken bu kez yeşil ekran hatası almadım, AMD sürücü hatası geldi yine. Ama belli ki yeşil ekran hatası almam da muhtemel.

Zaman aşımı hatası diyor bu kadar mı? Radeon ayarlarında bir değişiklik oluyor mu bu hatayı verince ilk mesajımda dediğim gibi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı