RX 5500 XT sistemde çift monitörde stres testi sonuçları

Maviares

Hectopat
Daha fazla  
Çift monitöre geçmek istediğimde elimdeki sistemde zorlanacağım, FPS kayıpları yaşayacağım, hatta sıcaklıkların en az 5 derece artacağı söylenmişti açtığım konuda. 1 aylık kullanımdan sonra gerçekten garip sonuçlara ulaştım. Öncelikle sistemim:

R5 3500X
PowerColor Red Dragon RX 5500XT 8 GB
2x8 16 GB RAM
BIOSTAR B450 MH Anakart

1. monitör: Gamepower 24 inç Kavisli FreeSync monitör 1 ms 144 Hz
2. monitör: Acer 18 inç 5 ms 60 Hz

Çift monitöre geçmeden önce boştayken hep 52-55 derece alıyordum, yükte ise 75-80. Ancak çift monitöre geçtikten sonraki 1 aylık süreçte ne FPS kaybı yaşadım ne de performans kaybı. Ancak sıcaklıklar gerçekten garip. Boştayken 42-46 derece alıyorum. Nedenini hala çözemedim. Monitör mü soğutuyor sistemi anlamadım :D. 15 dakikalık stres testi sonucunda 73.5 dereceyi geçmedi. Bu yaz günlerinde bu sıcaklıklar stok fanla nimet olduğunu düşünüyorum. Sizce sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tahmin ediyorum, tek monitör kullanıyor iken 144Hz olan monitörü kullanıyorsunuz. Çift monitörde ise ikisi de 60Hz modunda çalışıyor. Bu, boşta sıcaklıklardaki düşüşü açıklar.

Yük sıcaklıkları arasında fark konusuna gelirsek; eğer stres testi sadece bir monitörde çalışıyorsa doğru bir ölçüm sayılmaz.

Tahmin ediyorum, tek monitör kullanıyor iken 144Hz olan monitörü kullanıyorsunuz. Çift monitörde ise ikisi de 60Hz modunda çalışıyor. Bu, boşta sıcaklıklardaki düşüşü açıklar.

Yük sıcaklıkları arasında fark konusuna gelirsek; eğer stres testi sadece bir monitörde çalışıyorsa doğru bir ölçüm sayılmaz.
hayır ana monitörüm 144 Hz 2. monitör ise 60 Hz de çalışıyor. Ayrıca burada asıl konu işlemci sıcaklığı 2. monitörde görüntü varken yapıldı test ekran kartı testi değil yani.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı