RX 5500 XT ve i3 9100F darboğaz yapıyor mu?

Revasy

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Üniversite öğrencisi.
Merhaba arkadaşlar. Iyi gunler.
ASUS RX 5500 XT 8 GB ekran karti.
i3 9100F islemci.
1x16 GB RAM.
H310M ASUS anakart.
PSU MSI 550W.
SSD 500GB Samsung EVO.
SSD 480GB Kingston.
Bu sistemde darbogaz yasiyorum da. H310M yalniz Intel islemci destekliyormus. Acaba hangi islemciyi taksam darbogaz yapmaz? Simdiden teşekkür ederim. Ve bu sistem sizce iyi mi?

islemcim 100% kullaniyor valoda, ekran kartiysa daha dusuk kullaniyor. Darbogaza saniyordum. Yani ikinci bir 16gb ram takarsam sorun duzelirmi? Bu arada bu sorunu valoda daha cok yasiyorum. Sistemi dun aldim, cs2 yukleyemedim hala. Valo yukledim ve ara sira cok kotu takilma oluyor ama fps 150-200 gosteriyor.

islemcim 100% kullaniyor valoda, ekran kartiysa daha dusuk kullaniyor. Darbogaza saniyordum. Yani ikinci bir 16gb ram takarsam sorun duzelirmi? Bu arada bu sorunu valoda daha cok yasiyorum. Sistemi dun aldim, cs2 yukleyemedim hala. Valo yukledim ve ara sira cok kotu takilma oluyor ama fps 150-200 gosteriyor.
Oyun için grafikler ne durumda peki. Ayarları çözünürlüğü yükseltip öyle denedin mi. Ve işlemci sıcaklığı kaç. Ayrıca çift kanal RAM daha fazla FPS verir.

evet denedim. Arasdirmamda formda bu islemcinin cok darbogaz yapdigini gordum. Grafiklerde her yolu denedim ama sonuc nafile. Islemciyi 100% kullaniyor. Ikinci bir ram alip takayimmi? Ya napayim? Yani bu sistemin performansi iyimi? Acikcasi parami cope atdigimi dusunuyorum.

evet denedim. Arasdirmamda formda bu islemcinin cok darbogaz yapdigini gordum. Grafiklerde her yolu denedim ama sonuc nafile. Islemciyi 100% kullaniyor. Ikinci bir ram alip takayimmi? Ya napayim? Yani bu sistemin performansi iyimi? Acikcasi parami cope atdigimi dusunuyorum.
Ne kadara aldığınızda önemli sistemi. Ama RAM i çift kanal yaparsan performans artar buna emin olabilirsin. Bu arada sadece Valorant oynuyor iken işlemci bu kadar yüksek ise oyun kaynaklıda olabilir neticede işlemci odaklı bir oyun. Oyuna gelen bir güncelleme varsa optimizasyonun içinden geçmiş olabilir. Ek olarak ekran kartı güncellemelerinizide kontrol edin. Arka planda çalışan gereksiz yorucu programları kontrol edin.

ekran karti guncelmi. rdr 2 felan oynatirmi peki?
bu arada cok tesekkur ediyorum.

ekran karti guncelmi. rdr 2 felan oynatirmi peki?
bu arada cok tesekkur ediyorum.
Ekran kartının güncel olup olmadığına siz bakıcaksınız. Diğer soruna gelirsek Youtube dan testlere bakın işlemci ve kartınızı yazıp ortalama aynı değerleri almanız gerekli.

Hocam öncelikle geçmiş olsun aynı işlemciyi bende kullanıyorum yaklaşık 2 senedir ve hangi oyun olursa olsun kullanım sürekli %100 yani bunu çözmenin herhangi bir yolu yok ölü doğup ölü giden bir işlemci elimden bir şey gelmiyor hangi oyun olursa olsun her girdiğim oyunda kullanım %100 oluyor oyun takılıyor drop giriyor yani kısaca bunun tek çözümü işlemci değişimi

asus h310m anakartım var, en iyi hangi işlemciyle değişe bilirim? Ve sanırım çokda güçlü işlemci takmak anakartı yakar. Çünki güçlü bir anakart değil. Yani performans açısından hangisi daha iyi olur?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı