RX 5500 XT ve i5 9400F için 500W PSU yeterli mi?

aytugdemir

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar, elimde şu an halihazırda çalışır vaziyette bir bilgisayar bulunuyor. Yakın zamanda RX 5500 XT ekran kartı aldım ancak işlemci çok eski olduğu için darboğaz gözlemledim. Bu sebeple yeni anakart ve işlemci siparişi verdim. Aklıma takılan soru şu; yeni aldığım i5 9400F işlemci ve RX 5500 XT ekran kartına 500W PSU yeterli olacak mı? Teşekkürler.

Selamlar, elimde şu an halihazırda çalışır vaziyette bir bilgisayar bulunuyor. Yakın zamanda RX 5500 XT ekran kartı aldım ancak işlemci çok eski olduğu için darboğaz gözlemledim. Bu sebeple yeni anakart ve işlemci siparişi verdim. Aklıma takılan soru şu; yeni aldığım i5 9400F işlemci ve RX 5500 XT ekran kartına 500W PSU yeterli olacak mı? Teşekkürler.
Yeterli.

500W PSU hepsini verebiliyorsa yeterli olacaktır, ayrıca 9400F almanız çok kötü olmuş ölü sokete para vermisşiniz.

Yeteceğini düşünüyorum ama keşke i3 10100F sipariş etseydiniz ölü soket o işlemci.

AMD 450Watt yada üstü öneriyor.

1.jpg

Teşekkürler cevaplarınız için. Öncelikle ölü soket ne demek bir bilgim yok, aydınlatırsanız sevinirim. i5 9400F işlemciyi şu anda kendi bilgisayarımda kullanıyorum, performansından memnunum. Gönderide bahsettiğim bilgisayar kardeşime ait, kendisi benim gibi profesyonel bir bilgisayar kullanıcısı değil, oyun oynarken sıkıntı yapmaması onun için yeterli.

Teşekkürler cevaplarınız için. Öncelikle ölü soket ne demek bir bilgim yok, aydınlatırsanız sevinirim. i5 9400F işlemciyi şuanda kendi bilgisayarımda kullanıyorum, performansından memnunum. Postta bahsettiğim bilgisayar kardeşime ait, kendisi benim gibi profesyonel bir bilgisayar kullanıcısı değil, oyun oynarken sıkıntı yapmaması onun için yeterli.
Ölü soket demek Intel'in sonraki nesil işlemcilerini anakart değiştirmeden kullanamayacağınız anlamına geliyor. Mesela 12. Nesil işlemciler çıktığında 10. nesil bir işlemci alırsanız ölü soketli işlemci almış olursunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı