RX 5500XT 8GB ile GTX 1660 takas edilir mi?

• Konuyu başlatan Femto
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 46
  • Görüntüleme 2.904
1660S ile zaten saçma olur, 1660S şu an her alanda daha iyi 5500XT'ye göre. Ben öyle oyuncu da demem kendime, bilgisayarım genelde sadece film/dizi/anime izlemek ve Youtube'da takılmaktan ibaret benim için. Günde yaklaşık 1-2 saat arkadaşımla ya da kuzenimle LoL girerim o kadar.

Seneye böyle olmayacak ama, seneye kuzenimle birlikte eve çıkacağız ve eğlencesine yayın yapmayı düşünüyorum. Her ne kadar işlemcim (i5 10400F) giriş seviyesi yayınlar için için yeterli olsa da takım savaşlarında FPS 120'nin altına indiğinde kötü hissettiriyor. Bu yüzden NVENC ve overwatch gibi oyunlar için Reflex desteğinden dolayı 1660'a geçmeyi düşünüyorum.

Daha dün 260TL yattı mining hesabıma, 14 gün sonra 250-300TL arasında bir şey yatar tekrardan. Reddit ve Youtube üzerinden araştırma yaptım kısaca, 1660'ın overclocksuz MH değeri 21.5, overclock ile 30'a çıkan bile olmuş. Ben RX 5500XT ile vBIOS mod kullanılmadan overclock ile 26.7-MH/s alıyorum. Mining için çok fark olmayacak gibi, sadece günlük 0.2-0.3 dolar gibi bir fark gözüküyor. O da beni çok etkilemez zaten, yapabildiğim için yapıyorum sadece, ihtiyaçtan değil.

FurMark ve 3DMark testi isteyeceğim 1660'ın sahibinden. Sıcaklık, frekans stabilitesi gibi değerleri kontrol ettikten sonra takaslayabilirim gibi geldi. Kasanın içindeki görünüş de daha iyi olur sanırım, benim için görünüş genelde performanstan daha önemli.
Mining'de bilemem ama GTX 1660 her türlü RX 5500 XT'yi geçer sormanıza bile gerek yoktu.

24 Aralık 2019 tarihinde yayınlanmış bir videoyu neden referans olarak gösteriyorsunuz? Ben de göstereyim madem, 16 Ekim 2020 tarihli güvenilir bir kaynaktan;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1660 Super ile arasındaki fark bu, 1660 hangi özelliğiyle "her türlü geçer"?

24 Aralık 2019 tarihinde yayınlanmış bir videoyu neden referans olarak gösteriyorsunuz? Ben de göstereyim madem, 16 Ekim 2020 tarihli güvenilir bir kaynaktan;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu video'nun tarihinede bakın isterseniz.

AMD Fanboy'u musunuz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı