RX 5500XT bilgisayar açılmıyor

alhnn

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 7400 işlemci 8gb 3200mhz ram samsung 1tb M.2ssd 1050ti gigabyte h110m-s2 anakart
RAM
16 GB (2x8) DDR4
SSD veya HDD modeli
Kingston 500 GB
Ekran kartı
XFX II RX 5500XT 4 GB (garantisi var hala)
Anakart
MSI A320M-A Pro
İşlemci
Ryzen 5 2600
Dün akşam arkadaşımla oyundaydık, komik bir an yaşadık ve ekran kaydı almak istedim. AMD'nin uygulamasını açtım ve kayıt al tuşuna bastım. Bastıktan sonra her şey gitti, ilk baş tüm ekran siyah oldu ama arkadan arkadaşımın sesi geliyordu. Daha sonra o siyah ekranda birden mouse imlecim belirdi kasarak hareket ediyordu ve mavi bir şey dönüyordu sol tarafında. Bende o anki stressle direkt güç tuşuna basılı tutup kapattım. Bugün eve geldim akşam ve bilgisayarın güç tuşuna bastım, kasada her şey çalışıyordu yani işlemci fanı, GPU fanı dönüyordu kasanın LED'leri ve fanları da dönüyordu. Ekran gelmedi, klavyeye güç gelmedi.
Farenin ışığı yanıyordu ve mikrofonun RGB'si yanıyordu. Neden böyle olduğunu anlayamadım. Belki bir yanlışlık olmuştur dedim biraz bekledikten sonra güç tuşuna yine bastım fakat bu sefer basar basmaz bilgisayarım kapandı. Sonra PSU'yu kapatıp fişten çektim ve şunları yaptım;
CMOS reset.
Tek slot RAM'le çalıştırmayı denedim.
Ekran kartı sök tak yaptım.
İşlemci Power pinini ve fan pinini çıkar tak yaptım.
Monitörün kablolarını iyice kontrol ettim.
Fişleri çekip statik elektriğini alıp 1 saat bekledim.
Hiçbiri fayda etmedi.
Şu an ne yapmalıyım? Anakartımdan biip sesi duyamıyorum, hata ışığı yeri olmadığı için de ne var ne yok bilmiyorum.
1 ay önce Windows 11'e geçtim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı