RX 5500XT oyun oynarken siyah ekrana düşüyor

GatilKuala

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Bu son 1-2 haftadır oyun oynarken birden siyah ekrana düşüyor klavyenin Mouse'nin ışıkları falan gidiyor ama fanlar dönmeye devam ediyor. Görüntü gidiyor ama kasa çalışıyor. Restart atmadan da açılmıyor. Biraz araştırdım çok ısındığını söyleyenler oldu en fazla 60 derece gördüm ısınma yok. Fakat bir şeyede rastladım ben HDMI to VGA kullanıyorum ondan dolayı kaynakladığını söylüyorlar acaba ondan dolayı mı kaynaklanıyor yoksa başka bir şey mi var yardımcı olursanız sevinirim.

Anakart: ASUS Prime B350M-A.
Ekran kartı: RX 5500 XT Mech 4 GB O.c.
İşlemci: Ryzen 5 1600 AF.
RAM: G.Skill 16 GB 3000MHz CL16.
PSU: Corsair VS550W 80+

Driver sürümünüz WHQL değilse WHQL sürüme geçin.

DisplayPort kullanın.

Bunlar aklıma gelen çözümler.

Display Port'dan VGA'ya dönüştürücü yok ya da varsa hiç rastlamadım.
Driverim recommened version zaten.
Driver değiştirerek deneyiniz. Olmadıysa undervolt yapmayı deneyiniz.

Undervolt denedim zaten ki oyunlarda daha az Watt çekiyor ekran kartı kendini %99 kullansada 70-80W çekiyor.

Ayağın çarpınca da bu yaşanmış acaba diyorum fiziksel bir durum mu temassızlık gibi. Radeon Software boşta işlemci kullanmıyor bende. Güç kaynağın da güzel bir model yani besleme sorunu da olmaz. Ekran kartı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü tek başına ekran kararması olmuyor. Undervolt olayına kesin girme 5500 XT varsayalım ayarlarıyla sorunsuz çalışan bir kart, 5700 XT veya 590 değil bu kart.

Ben sorunun ekran kartı olduğunu düşünmüyorum.

Ayağın çarpınca da bu yaşanmış acaba diyorum fiziksel bir durum mu temassızlık gibi. Radeon Software boşta işlemci kullanmıyor bende. Güç kaynağın da güzel bir model yani besleme sorunu da olmaz. Ekran kartı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü tek başına ekran kararması olmuyor. Undervolt olayına kesin girme 5500 XT varsayalım ayarlarıyla sorunsuz çalışan bir kart, 5700 XT veya 590 değil bu kart.

Ben sorunun ekran kartı olduğunu düşünmüyorum.

Bende aynı şeyleri düşünüyorum ya ayağım çarpınca temazsızlık yaptı ya da dönüştürücü sıkıntı çıkardı. Radeon Software'yi çözemedim ama gereksiz yere kullanıyor işlemciden ha oyunda kullansa sıkıntı yok hem oyunda hem de boşta kullanıyor bende kapatıyorum.

Bende aynı şeyleri düşünüyorum ya ayağım çarpınca temazsızlık yaptı ya da dönüştürücü sıkıntı çıkardı. Radeon Software'yi çözemedim ama gereksiz yere kullanıyor işlemciden ha oyunda kullansa sıkıntı yok hem oyunda hem de boşta kullanıyor bende kapatıyorum.

Dönüştürücü varken ekran gitmesine sağlıklı bir cevap bulamayız. Sistemin de güzel HDMI destekli yeni bir monitöre geçmen iyi olur. Veya deneme amaçlı bir televizyonda vb. kullanabilirsin bir süre direkt HDMI bağlantısı yaparak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı