Çözüldü RX 560 BF V'de dokular tam yüklenmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
5
Yer
İzmir
RAM
GSkill RipjawsV 2x8 GB 3600 MHz CL18 (3000 MHz'te kullanılıyor.)
Ekran kartı
Sapphire Pulse RX 560 O.C. 4 GB
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600 AF
İyi sosyaller herkese. Battlefield V oynarken dokuların yüklenmemesi sorunuyla karşı karşıyayım. Aslında tam anlamıyla yüklenmiyor değiller. Bulunduğum yerde birkaç saniye kalınca yükleniyor. Sadece bu haritaya da özgü değil, genel olarak oyun içinde ve karakter kaplamalarında da aynı sorun var. Bilgisayarda sadece WD'nin Blue 1 TB HDD'si var. Tahmin edebileceğiniz üzere işletim sistemi de aynı HDD'ye kurulu. Ayrıca disk, C ve D olarak ikiye ayrılmış vaziyette. İs'nin kurulu olduğu bölümde 359 GB, diğerinde ve genelde oyun yüklemek için kullandığımda ise 311 GB boş alan var. Sorunun oyunun SSD'ye kurulu olmadığından, daha doğrusu sistemde SSD bile bulunmadığından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Açıkçası beni rahatsız etmiyor fakat olması gerekenin de bu olmadığı bir gerçek. Görüşleriniz nedir, neler düşünüyorsunuz?

Bir şey daha var ki sorunun ekran kartından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Elimdeki kartın maalesef siyah ekran verme gibi bir huyu var. Onun için de bir dünya ayar çektim. Bir ihtimal ekran kartından kaynaklı olabilir. Ayrıca oyun içerisinde bunun haricinde bir sorun yaşamadığımı ekleyeyim.

Dosya Ekleri

• BattlefieldV 12.25.2021_16.0.32.png
    BattlefieldV 12.25.2021_16.0.32.png
    1 MB · Görüntüleme: 79
  • BattlefieldV 12.25.2021_16.1.58.png
    BattlefieldV 12.25.2021_16.1.58.png
    1,8 MB · Görüntüleme: 75
Son düzenleyen: Moderatör:
Testi yapıp sonuçları atayım buraya.

Güncelleme: Sonuçlar bu şekilde. @kino

Geç yükleme neden olacak hızlar göremiyorum, ekran kartı kaynaklı olacağını da sanmam hali hazırda 4 GB VRAM var. Oyun dosyalarında bozulma olabilir mi?

Artı -1 Eksi
Geç yükleme neden olacak hızlar göremiyorum, ekran kartı kaynaklı olacağını da sanmam hali hazırda 4 GB VRAM var. Oyun dosyalarında bozulma olabilir mi?
Düşünmüyorum ama doğrulatıp döneyim buraya.

Dosyaları doğrulattım. Eksik veya bozuk dosya bulmadı. @kino

Son düzenleme:
Düşünmüyorum ama doğrulatıp döneyim buraya.

Dosyaları doğrulattım. Eksik veya bozuk dosya bulmadı. @kino

Genel bir probleme benziyor, birisi oyun içerisindeki advanced settings kısmından "frame buffer smooth" kapatarak çözmüş.

Çözüm
Genel bir probleme benziyor, birisi oyun içerisindeki advanced settings kısmından "frame buffer smooth" kapatarak çözmüş.
Onu hiç düşünmedim. Oyuna girdiğim zaman deneyeceğim.
Birkaç gün önce ayarları kurcalarken kırmızıyla işaretlediğim yeri açmıştım. Frame Buffer Smooth ayarı bulunmuyor fakat demek istedikleri ayar bu olsa gerek çünkü ciddi oranda fark ettirdi. En azından oyun içindeki kaplamalar olması gerektiği hızda yükleniyor. Bir de genelde Almanya sunucularında oynuyorum, bazen İtalya sunucularına girdiğim için yüksek pingten ötürü (yüksek dediğim de 72 ms xd) geç yükleniyor olabilir. Kısaca fotoğrafta işaretlediğim ayarı kapatınca sorun düzeldi.

Yalnız bir sıkıntı daha var, gerçi kapalı olduğundan benim için bir sıkıntı değil. DX12 Enable ayarını açıp oyuna girdiğimde, sunucuya bağlandığımda, bilgisayarım siyah ekrana düşüyor. Bunun direkt olarak ekran kartından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bir şekilde bunu hallettim diyelim. Battlefield 5'i DirectX 12'de oynamanın performansa iyi veya kötü bir etkisi var mıdır? @kino

Dosya Ekleri

• settings adv.jpg
    settings adv.jpg
    110,8 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı