RX 560 ekran kartı %1 kullanılıyor

UnknownZMR

Decapat
Katılım
12 Temmuz 2018
Mesajlar
147
Hepinize merhaba. Aşağıda fotoğrafta belirttiğim gibi ekran kartım Asus Strix RX 560 4GB %1 kullanıyor. Şu an oyunda olmadan çektim. Normalde oyuna bile %1 kullanıyor. CPU %14 olduğuna bakmayın %70 80 falan çıkıyor oyunda değilim hemen çekip atıyım dedim. Normalde %70 CPU %1 Ekran kartı oluyor. Oynadığım oyun Zula (biraz ciddiye almaya bilirsiniz :)) ve aldığım FPS değeri 70 100 arası gel git yapıyor. X4 950 İşlemci ve Böyle bir ekran kartına bu FPS normal midir? En kötü oyunda bile bu ekran kartı %20 bilemedin 10 olsun kullanmaz mı? Benimki 0 hiç kullanmıyor. Bu arada görev yöneticisinden bakıldığını biliyorum kullanım miktarına :) Şimdiden teşekkürler gününüz güzel geçsin.
Screenshot_2.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, siz oyun açıkken görev yöneticisine geçince bilgisayar oyunu render etmeyi durduruyor. O yüzden düşük görüyorsunuz. Yüzde 1 kullanımla 5 fps bile alamazsınız. Gerçekten ne kadar kullandığını görmek istiyorsanız MSI Afterburner programını indirin. Oyuna girmeden çalıştırın. Sol üstte yazacaktır.
 
Peki anladım. Fakat oyunda kendi fps göstericisinde neden 70-100 fps değeri alıyorum ? Bu değer çok mu normal bu ekran kartı ve işlemciye göre?
Hiçbir sorununuz yok. Ne bekliyorsunuz daha düşük FPS almayı falan mı? Masaüstündeyken ekran kartı %100 falan kullanılmaz, %1 kullanılması gayet normal.
 
Hiçbir sorununuz yok. Ne bekliyorsunuz daha düşük FPS almayı falan mı? Masaüstündeyken ekran kartı %100 falan kullanılmaz, %1 kullanılması gayet normal.
Dediğim gibi bu konularda cahilim. Sadece ekran kartını oyun açıkken %1 kullandığını görünce dedim acaba normalde 150 fps felan almam gerekirken 100 neden alıyorum. Ekran kartını kullanmadığından felan mı diye ama arkadaşın dediği gibi alt tab alınca masaüstünde %1 normalmiş
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı