RX 560 ROG Strix Overclock

UnknownZMR

Decapat
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarı yeni topladım. ASUS GPU Tweak programı indirdim. Bu program ile ekran kartına overclock yapılıyormuş. Overclock hangi ayarlarda yapmalıyım? Yaparsam ne kadar FPS artar ve ömrü ne kadar kısalır, bilgilendirirseniz sevinirim. Ekran kartım RX 560 ROG Strix

Son düzenleyen: Moderatör:
Ömrünün ne kadar kısalacağı hakkında yorum yapmak zor. Dönemimizde artık overclock nedeniyle ekran kartını yakmak gibi sorunlar neredeyse yok. FPS artışı 5-6 FPS gözlenebilir oynadığınız oyunla değişmekle birlikte. GPU Tweak yazılımında bir seçenek vardı hatırlamıyorum şimdi. Onu açmadan yazılımın kendi sunduğu çerçeveler içinde O.C yapmanız bir sorun yaşatmaz. Lakin sürekli olarak O.C modunda kullanmayın.
Örneğin programda GPU Boost Clock(MHz)'ın üst sınırı muhtemelen dediğim seçeneği açtığınızda artacaktır. Aradaki farkı gözlemleyin. Örneğin kartınız 1300MHz değeriyle çalışıyorsa 1400'e çekin.

Dostum mesajın için çok teşekkür ederim. Yazılımın sunduğu "OC Mode" bulunuyor. Benim normalde 1265 de çalışıyor. Bunu 1365'e çektiğim zaman voltage değeri de artıyor. Bu normal mi? Birde 100 arttırdığım zaman o kadar çok ömür kısaltımı olayı gerçekleşir mi? FPS Bakımından kaç artar bu 100 clock?

Dostum mesajın için çok teşekkür ederim. Yazılımın sunduğu "OC Mode" bulunuyor. Benim normalde 1265 de çalışıyor. Bunu 1365'e çektiğim zaman voltage değeri de artıyor. Bu normal mi? Birde 100 arttırdığım zaman o kadar çok ömür kısaltımı olayı gerçekleşir mi? FPS Bakımından kaç artar bu 100 clock?
Voltajın artması gayet normal lakin yeni bir ekran kartına OC yapmak mantıksız ileride 1-2 yıl sonra ekran kartının performansı yetersiz gelir o zaman OC yapın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı