RX 560 sistemde oyunlar düşük FPS veriyor

MSI Afterburner programı üzerinde Genel Ayarlar bölümünde altlarda Enable unified GPU
usage monitoring var. Oradaki kutucuğu işaretle ve Uygula, Tamam bas. Program yeniden başlasın. Sonra oyuna girip ekran kartı yüzdesini tekrar kontrol et.

Senin RAM dual olmadığı için işlemciye destek veremiyor. Bilgisayarın bütün işini işlemcin yapıyor. Oyunda %100 işlemci kullanımı olduğunda doğal olarak FPS düşüşü görürsün. 95 derece sıcaklık var. Böyle olunca işlemci frekansı kısıp frenleme yapar ve aşırı FPS düşüşü olur. İlk olarak işlemci sıcaklığını 80 derecenin altına indirmelisin. Termal macun yenileyip kasanın yan kapaklarını açabilirsin. Elindeki RAM'i detaylı biliyorsan aynısından 8 GB daha alıp dual yapabilirsin.

Senin RAM Dual olmadığı için işlemciye destek veremiyor. Bilgisayarın bütün işini işlemcin yapıyor. Oyunda %100 işlemci kullanımı olduğunda doğal olarak FPS düşüşü görürsün. 95 derece sıcaklık var. Böyle olunca işlemci frekansı kısıp frenleme yapar ve aşırı FPS düşüşü olur. İlk olarak işlemci sıcaklığını 80 derecenin altına indirmelisin. Termal macun yenileyip kasanın yan kapaklarını açabilirsin. Elindeki RAM'i detaylı biliyorsan aynısından 8 GB daha alıp Dual yapabilirsin.

Galiba var olan RAM'den bir tane daha alacağım. Bir de termal macun yenileceğim.
Bugün sadece PC açıkken CPU 60 75 dereceleri gördüm. BIOS son sürüm yaptım fakat bir etkisi olmadı benim RAM 3000MHz ama 2133 de çalışıyor BIOS'tan 3000 yükseltim ama PC açılnca 1 5 dk arası kendimi kapatıyor. Geri eski haline 2133 aldım.

Dosya Ekleri

• ekran.PNG
    ekran.PNG
    125,8 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı