- Makaleler
- 4
Daha fazla
Katılıyorum, bunun dışındaki senaryolarda RX 560'ın daha iyi seçim olduğunu yineliyorum. Mesela ben ekran kartını alıp 1 sene içerisinde kafamı monitöre gömüp şu zamandaki oyunları ve geçmişte çıkan oyunları çatır çatır oynayacaksam, GTX 1050 Ti bir anda daha mantıklı hale geliyor. Fakat böyle insanlar olsa bile az sayıdalar, konu sahibi böyle birimi acaba?şimdiki oyunları bol bol oynayacaksa 1050 Ti alması biraz daha mantıklı.
Bugün RX 560 atıyorum 40 FPS, GTX 1050 Ti ise 45-50 FPS arası veriyor diyelim, bu aynı çözünürlük ve aynı ayarlar için geçerli. Yarın RX 560 30 FPS verirken, GTX 1050 Ti 45-50 FPS vermeyecek, en fazla 35 FPS verecektir ki DX12 ve Vulkan'da aynı FPS'yi verebilir, belki RX 560 1-2 FPS öne bile geçebilir. Bugün düşük/orta ayarlarda RX 560 70 FPS verirken, GTX 1050 Ti 80-85 hatta 90 FPS'ye kadar verebilir. FPS azaldıkça FPS farkı da azalır, yüzdeye vurursak orantısal olarak aynı gidebilir ama FPS farkı bize az yansıyacaktır.
Yarın RX 560 yetmediği için oyunlarda ayar kısmak zorunda hissettiğimizde, GTX 1050 Ti içinde aynı şeyi hissedeceğiz. Sebebi net, FPS düştükçe fark azalır. Bir oyunda 30 FPS alırken ayar kısma gereği duyulduğunda, 34-35 FPS ile de bu his duyulur. Şu kartların farkını GTX 1050 Ti ile RX 470 farkı gibi algılamayın. Mesela ileride GTX 1050 Ti yetmediğinde, RX 470 yetmeye devam edecek ama bu o değil...
Bugün GTX 1050 Ti aldım, monitörüm çok iyi değil düşük/orta kaliteye sahip. Bir süre sonra değiştirmek istiyorum, paramda var ama pahalı G-Sync monitörlere yetecek kadar da değil. Dudaklarımı büküp FreeSync monitör kullanım olanağından mahrum kalacağım ve ağlayacağım.
Murat Gamsız üstüne basa basa söylüyor; FreeSync düşük FPS, daha yüksek normal FPS kadar gerçekten akıcı hissiyat veriyor.