GTX 1050 VS RX 560 hangisi alır?

• GTX 1050

Oy: 17 31,5%
  • RX 560

Oy: 37 68,5%

• Oy verenlerin toplamı
    54
DX11'de GTX 1050 küçük bir farkla geçiyor. DX12'de RX 560 küçük bir farkla geçiyor. Nvidia ekran kartlarının DX12'de daha fazla performans vermesi için sürücü güncellemeleri yayınlamıştı ama vaadini ne kadar yerine getirebildi bilmiyorum. Aradaki fiyat farkından dolayı ben RX 560 diyorum. İçin rahat etmezse RX 560'ın 4GB versiyonunuda tercih edebilirsin.

Başlıktan da anlayacağınız üzere bu 2 ekran kartı arasında kaldım. İkisinin de ayrı ayrı performanslarını gösteren videolara göz attım ama RX 560 ile ilgili pek fazla içerik bulamadım. Görünür de DX 11 de az bir farkla GTX 1050 önde gibi ama DX 12 de RX 560 baya bir öne geçiyor. Ayrıca beni RX 560 almaya yanaştıran durumlardan biri çok daha ucuza 4 GB bellekli bir kart alacak olmam ve bir diğeri de gelecekte neredeyse tüm oyunların DX 12 destekleyeceği. Araştırmalarım sonucunda bu bilgilere ulaştım doğru veya yanlış bu sebeple sizlerin de fikirlerini almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 560 bulabilirsen onu al. Madem kafana yatmış. Bu kartlar 4 GB VRAM işleyecek kadar güçlü değil. İşlemcin nedir?
Intel Core i3 6100. İmzamdaki sistem. Geçen yaz sistemi almıştım ekran kartı için bu yaza kadar para biriktiriyordum şimdi karar verme aşamasına geldim.
  • Intel Core i3 6100
  • Intel HD Graphics 530
  • Asus H110M-D DDR4 1151 soket
  • Gskill Aegis 2133 Mhz (8*1)GB DDR4
  • WD 320 GB 5400Rpm Sata 3GBs HDD
  • Xigmatek Asgard 382 500W Black
  • Windows 7 Home Basic x64

Son düzenleyen: Moderatör:
Arada çok fazla fiyat farkı yoksa 4GB'lık modelini öneririm. Her ne kadar bu kartlar 4GB VRAM işleyebilecek kapasitede olmasa bile ileride lazım olur belki. :) Çok GB iyidir. :D

Toplam bütçem 500 TL.
Bence verdiğin paraya en iyisini almak için biraz daha biriktir GTX 1050Tİ al ikisinide performans olarak geçiyor ve ikisi arasında fazlada fark yok dx 12'de RX 560 geçiyor dx 11'de GTX 1050 yani fazlada fark yok ama GTX 1050Tİ ikisinide DX 12'de ve DX 9'da geçiyor.

Oyunda(DX12) RX 560, renderda GTX 1050 biraz daha hızlı. RX 560 daha avantajlı.

OpenCL & OpenGL Vulkan'a dahil ediliyor. DX12'nin yanında Vulkan avantajı da var, ayrıca FreeSync avantajı.

Görünüşe göre RX 560 DX12 de GTX 1050 Ti'ın ensesine soğuk soğuk üflüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yakın gelecekte DX11'in bir numarası kalmayacağı ve DX12'nin tam devri olacağı için asıl rakibi GTX 1050 değil GTX 1050 Ti'dır. Muhtemelen RX 560 Vulkan oyunlarda GTX 1050 Ti ile aynıdır yada daha hızlılır.

Yakın gelecekte nVidia`nın da eli armut toplamayacaktır. Onlar da firma olarak DX12 de iyi performans verecek yazılım çözümleri ve güncellemeler getireceklerdir. Bu günü baz alarak söylersek, DX11 oyunların en az 2-3 yıl daha ömürleri var. Bu sebep ile oynadığımız oyunlarda kullanjılan teknolojilere göre seçim yapmak daha doğru olur. Örneğin bazı oyunlar nVidia destekli çıkar iken bazı oyunlar da AMD destekli çıkar. Örneğin:

nVidia = Rise of the Tomb Raider, GTA V, Tekken 7, The Witcher 3 vs. vs.
AMD = DOOM, Hitman, Deus Ex, Dirt Rally vs. vs.

Bunun yanı sıra, sunulan ek yazılımsal farklar var. Örneğin; nVidia Geforce Experience ile oyunlarımızı tek tuşla optimize edebiliyor, Shadow Play uygulamasıyla sistem kaynaklarını neredeyse hiç tüketmeden oyunlarımızı kaydedebiliyoruz. AMD tarafında da durum bu kadar iyi ise karşılaştırma yapılabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı