RX 5600 XT işlemci önerisi

kemald94

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, şu an Ryzen 5 2600 ile birlikte kullanıyorum kartı. Belirgin şekilde darboğaz hissediyorum, oyunlarda akıcılık sıkıntısı oluyor. Yeni işlemci arıyorum, bütçe 2000 TL. Civarı. X470 anakart kullanıyorum. Bir de işlemciyi değiştirirken RAM'leri de değiştirmem gerekiyor mu? 2x8 3000 MHz RAM kullanıyorum şu an.

İşlemci kullanımı % 50-60 civarına çıkıyor. Belirgin darboğaz var.
İşlemci kullanımı %50 %60 olunca darboğaz olmuyor ki? Ekran kartı kullanımına bakın işlemci ekran kartınızı besleyebiliyorsa neden boşa kendini çalıştırsın %50 çalıştırınca yetiyor demekki. İşlemci kullanımı %100 olduğunda ve ekran kartı tamamen kullanılmadığında darboğaz yaşanıyor diyebilirsiniz.

İşlemci kullanımı %50 %60 olunca darboğaz olmuyor ki? Ekran kartı kullanımına bakın işlemci ekran kartınızı besleyebiliyorsa neden boşa kendini çalıştırsın %50 çalıştırınca yetiyor demek ki. İşlemci kullanımı %100 olduğunda ve ekran kartı tamamen kullanılmadığında darboğaz yaşanıyor diyebilirsiniz.

1600 AF-2600'ün tekli cekirdek performansı düşük olduğu için islemci bazli oyunlarda 2060-5600XT'ye darboğaz yapması muhtemel.
O kartlar için 3300X-3500X-3600 gerekli.

İşlemci kullanımı %50 %60 olunca darboğaz olmuyor ki? Ekran kartı kullanımına bakın işlemci ekran kartınızı besleyebiliyorsa neden boşa kendini çalıştırsın %50 çalıştırınca yetiyor demek ki. İşlemci kullanımı %100 olduğunda ve ekran kartı tamamen kullanılmadığında darboğaz yaşanıyor diyebilirsiniz.

Ekran kartı kullanımı sıkıntılı zaten. Takip ediyorum 90'ın üstünde olunca kullanım gayet akıcı oluyor ama nadir çıkıyor 90'ın üstüne. 50-70 civarı kullanıyor genelde.
1600 AF-2600'ün tekli cekirdek performansı düşük olduğu için islemci bazli oyunlarda 2060-5600XT'ye darboğaz yapması muhtemel.
O kartlar için 3300X-3500X-3600 gerekli.

Evet, benim sorunum aynen bu şekilde mesela witcherer 3'de olmuyor darboğaz ama Apex Legends'da ciddi akıcılık problemleri yaşıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı