RX 5600 XT kartlarda sorunlar devam ediyor mu?

KazımS

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Dassault Rafale'nin Kokpiti
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bir dostuma DA-Sistem 2 önermeyi düşünüyorum ancak,
RX 5600 XT serisinde ya da genel olarak AMD'de hala WattMan, mavi ekran ya da siyah ekran gibi sorunlar devam ediyor mu? Bu sistemdeki kartın modelin de bir ısınma sorunu olmadığını biliyorum ancak korkum bu "yazılımsal" sorunlar yani birkaç ayda bir, bu Driver'da sorun oldu şunu sil bunu kur ya da mavi ekran veriyor gibi hatalar ile alacak dostumu uğraştırmak istemiyorum.
-
Sistemi önereceğim kişi sistemi benim kurmamı/bulmamı istedi yani bana güveniyor o yüzden mağdur etmek istemiyorum.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün açılan konu;

Şahsen ben RX serisinden bir ekran kartını ne kendim alırım nede çevremden birisine aldırırım. Sorunlar büyük ölçüde çözüldü ama hala sorun yaşayan çok fazla kişi var. AMD RX 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT [ANA KONU] » Sayfa 374 - 374 Bu konuyu 20 sayfa geriden okursan çeşitli sorunlar yaşayan, sorunların nasıl çözüleceğini paylaşan bir sürü kişi var.

Valla keşke çözülse de gözümüz kapalı daha ucuza iyi performans alabilsek. Sistem toplayacağım 1 ay sonra, işime çok gelirdi.

Valla hocam ben XFX RX 590 kullanıyorum dediğiniz bütün sıkıntıları bu kartımda yaşadım. Bu sorunlar ile çok uğraştım. Uzun uğraşlar sonucu bu sorunları çözdüm. Artık bir daha bu hatalar çıkarsa kartı resmen ölü fiyatına satıp Nvidia kart alacağım çünkü bu sorunlar beni cidden bıktırdı. Hani bana sorarsan bir daha AMD kart alır mısın diye zor gibi. Ama tercih sizin. Bu seri içinde bu sorunlar çözüldü diyenlerde var ama garantisi veremeyiz halen bu sorunları yaşayanlarda mevcut. Burada hiçbir şekilde "Fanboyluk" yapmıyorum. Hiçbir kart önerisi yapmıyorum. Alacak olan kişinin tamamen kendi tercih meseledir.

Evime yeni geldi yeni kurdum yapmamı istediğin bir test var ise yapiyim.
Ediyor hocam maalesef.
Valla keşke çözülse de gözümüz kapalı daha ucuza iyi performans alabilsek. Sistem toplayacağım 1 ay sonra, işime çok gelirdi.
@Sönmez Reis Her hangi bir test istemiyorum efendim ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.
-
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Bende bu tarz sorunlar yüzünden nvidia tarafından bir kart alma taraftarı idim ancak,2060 ile F/P bir sistem toplamaya kalksam bile ekran kartı fiyatları sebebiyle sistem çok yüksek bir fiyata geliyor.(Bütün bileşenlerin fiyatı da ucuz değil maalesef.)
Tekrardan ilgi ve alakanız için teşekkür ederim hayırlı geceler,sağolun.

Hocam paylaşmış olduğunuz linkte ki sistemde bulunan ASUS TUF 3 Radeon RX 5600 XT OC EVO 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı | ITOPYA ekran kartı da pek ucuz değil. Sosyal'e sistem tavsiyesi olarak konu açarsanız yardımcı oluruz.

Rx 5700 Gaming X kullanıyorum.Tüm testleri yaptım 3haftadır oyun oynuyorum.Maksimum 69 derece 3-4 saatlik oyun süresinde ve bu sıcaklarda.Hiçbir sorunla karşılaşmadım.Bence sorunun kaynağı ucuz ve olabilecek en düşük anakart + beta driver kullanmaları.Tüm konularda neredeyse ' DDU ile ekran kartı driver sil ve recommended olan driverı kur' görüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…