RX 5600 XT kartlarda sorunlar devam ediyor mu?

Rx 5700 Gaming X kullanıyorum.Tüm testleri yaptım 3haftadır oyun oynuyorum.Maksimum 69 derece 3-4 saatlik oyun süresinde ve bu sıcaklarda.Hiçbir sorunla karşılaşmadım.Bence sorunun kaynağı ucuz ve olabilecek en düşük anakart + beta driver kullanmaları.Tüm konularda neredeyse ' DDU ile ekran kartı driver sil ve recommended olan driverı kur' görüyorum.
Evet bu tarz sorunların çözümü driver kaldırıp kurmak veya Radeon programından ayarlar ile çözülüyor genellikle. Fakat en düşük anakart dediğinizi anlamadım? Şimdi ben Asus Prime H310M-K anakart kullanıyorum ve konu içerisindeki bütün sorunları XFX RX 590 ekran kartım ile yaşadım. Yani bu anakart çok mu kötü sizin dediğinize göre?

Hocam paylaşmış olduğunuz linkte ki sistemde bulunan ASUS TUF 3 Radeon RX 5600 XT OC EVO 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı | ITOPYA ekran kartı da pek ucuz değil. Sosyal'e sistem tavsiyesi olarak konu açarsanız yardımcı oluruz.
Sistemi alacak kişi bilgisayar almaktan vazgeçti efendim, bende bir konu açmayı düşünüyordum.ilginiz için çok teşekkür ederim,sağolun.
Rx 5700 Gaming X kullanıyorum.Tüm testleri yaptım 3haftadır oyun oynuyorum.Maksimum 69 derece 3-4 saatlik oyun süresinde ve bu sıcaklarda.Hiçbir sorunla karşılaşmadım.Bence sorunun kaynağı ucuz ve olabilecek en düşük anakart + beta driver kullanmaları.Tüm konularda neredeyse ' DDU ile ekran kartı driver sil ve recommended olan driverı kur' görüyorum.
Gaming X daha doğrusu bu seri olup ısınma sorunu olan bir kart yok sanırım efendim,TUF 3'de ısınmıyor hatta en az ısınana RX 5600 XT ancak yazılımsal sorunlar beni düşündürüyordu,fakat sistem alacak arkadaşım komple bilgisayar almaktan vazgeçti.Ekran kartınız güzel güle güle kullanın inşallah.

Sistemi alacak kişi bilgisayar almaktan vazgeçti efendim, bende bir konu açmayı düşünüyordum.ilginiz için çok teşekkür ederim,sağolun.

Gaming X daha doğrusu bu seri olup ısınma sorunu olan bir kart yok sanırım efendim,TUF 3'de ısınmıyor hatta en az ısınana RX 5600 XT ancak yazılımsal sorunlar beni düşündürüyordu,fakat sistem alacak arkadaşım komple bilgisayar almaktan vazgeçti.Ekran kartınız güzel güle güle kullanın inşallah.
Yani hocam ben ısınma sorununu geçtim zaten ısınma sorunu modele göre farklılık gösteriyor ve Gaming X modeli en iyi soğutma yapısına sahip. Benim kullandığım XFX RX 590 modeli resmen alev topu ısınan bir model bunu kabul ediyorum. Fakat yazılım sorunları beni bıktırmış durumda.

Yani hocam ben ısınma sorununu geçtim zaten ısınma sorunu modele göre farklılık gösteriyor ve Gaming X modeli en iyi soğutma yapısına sahip. Benim kullandığım XFX RX 590 modeli resmen alev topu ısınan bir model bunu kabul ediyorum. Fakat yazılım sorunları beni bıktırmış durumda.
Çok kötü bir durum ve bazı yerlerde gerçekten bu kartlara ''yazılımsal sorunları mevcut'' yorumu yaptığınız zaman linç yiyebiliyorsunuz.
Bende gerek yazılımsal destek gerek kullanıcıya sunduğu avantajlar olarak nvidia tarafına daha yakın.Kendim de AMD kullanıyorum radeon ayarları bölümünde aradığım şeyler genelde olmuyor nvidia kullanan arkadaşımda en ince ayarına kadar her şey oluyor ve sırf bu bile benim marka hakkında olan düşüncemi etkiliyor.
-
Vega kartlarda bile yazılımsal sorunlar devam ediyor sanırım yakın bir zamanda yanlış hatırlamıyor isem bir dostumuz ''oyunlarda pixelleşme'' ama o dostumuz vega kullanmıyordu,çevremde de bu sorunu yaşayan birisi var vega 56 kullanıyor ve Cod:Warzone oynarken hareket ettiği zaman oyunda silah,yapı kenarları ve gölgelerde pixelleşme oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlginiz ve alakanız için tekrardan çok teşekkür ederim.

Çok kötü bir durum ve bazı yerlerde gerçekten bu kartlara ''yazılımsal sorunları mevcut'' yorumu yaptığınız zaman linç yiyebiliyorsunuz.
Evet bunu dile getirince hep linç yediğim için artık tarafsız olarak yorum yapıyorum sadece kendi şahsi fikirlerimi ve düşüncelerimi aktarıyorum ve öneride bulunmuyorum. Sıkıntı yaşayan arkadaşlara ise bilgim dahilinde yardımcı oluyorum o kadar. Yani şöyle bir örnek vereyim. XFX RX 590 ekran kartım neden ısınıyor sorusu sorduğumda bile bazı kişiler tarafından "sorunlu" ve "dandik" model kullanırsan tabi ısınır senin ne haddine AMD kart ısınıyor demek gibisinden bile yorumlar ile karşılaştım. Bu tarz yazılımsal sıkıntıları yaşadığımı dile getirince tek cevap "kardeşim" bu sorunlar artık yeni nesil kartlarda düzeldi sen nasıl AMD kart kötülersin tarzında cevaplar ile de karşılaştım. O yüzden isteyen istediği kartı alsın istediği markayı "Fanboy" derecesinde babasının malıymış gibi savunsun umurumda değil açıkçası. Bu piksel problemi belki bende bile vardır dikkat etmedim açıkçası. Artık oyun oynarken ilk başta ekran kartı sıcaklığına sonra FPS değerine bakıyorum o kadar. :)

RX 5700 Gaming X kullanıyorum. Tüm testleri yaptım 3haftadır oyun oynuyorum. Maksimum 69 derece 3-4 saatlik oyun süresinde ve bu sıcaklarda. Hiçbir sorunla karşılaşmadım. Bence sorunun kaynağı ucuz ve olabilecek en düşük anakart + beta Driver kullanmaları. Tüm konularda neredeyse ' DDU ile ekran kartı Driver sil ve recommended olan Driver'ı kur' görüyorum.

Bende bu kartı almayı planlıyorum inşallah sorun yaşamam alınır mı sizce yoksa vazgeçip 1660 Ti mı alayım.

Şahsen ben RX serisinden bir ekran kartını ne kendim alırım ne de çevremden birisine aldırırım? Sorunlar büyük ölçüde çözüldü ama hala sorun yaşayan çok fazla kişi var. AMD RX 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT [ANA KONU] » Sayfa 374 - 374 bu konuyu 20 sayfa geriden okursan çeşitli sorunlar yaşayan, sorunların nasıl çözüleceğini paylaşan bir sürü kişi var.

Merhaba bende RX 5600 XT almayı düşünüyorumda şu an 2020 Aralık ayı sorunları bitmiş midir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı