RX 5600 XT sorunlu mu?

Bütçe
2700
Yer
Sancaktepe, İstanbul
Selam. 1050 Ti kullanıyorum ve satıp üstüne ekleyip yaklaşık 2700₺ bütçe ile 2. el ekran kartı alacağım. Bu bütçede 1660 Ti ve RX 5600 XT'ler var. 5600 XT daha güçlü fakat WattMan hataları alıyorlarmış kullanıcılar. Hiç uğraşmak istemediğim bir konu. Eğer sorunluysa NVIDIA kartlara yöneleceğim. 1660 Ti gibi.

Selam. 1050 Ti kullanıyorum ve satıp üstüne ekleyip yaklaşık 2700₺ bütçe ile 2. el ekran kartı alacağım. Bu bütçede 1660 Ti ve RX 5600 XT'ler var. 5600 XT daha güçlü fakat WattMan hataları alıyorlarmış kullanıcılar. Hiç uğraşmak istemediğim bir konu. Eğer sorunluysa NVIDIA kartlara yöneleceğim. 1660 Ti gibi.

O kart sistem seçer. Aldığın kişide sorunsuz çalışırken sende siyah ekran, çökme, oyundan atma sorunları yasatabilir.

AMD'nin hangi kartı sağlam?

Hocam aynı durumdan bende dert yanıyorum. Bende de 1660s vardı, şimdi RX 6700XT ye geçmeye çalışıyorum. Öncelikle şunu söylemeliyim ki alacağınız ikinci el kart ne kadar temiz ve sorunsuz olursa olsun sizin sistemde wattman hatası verme ihtimali var. Sosyal'de edindiğim bilgilere göre durum böyle. Diyelim ki kart sorunsuz, sizin sistem kaynaklı wattman hatası aldınız bunu düzeltmek için birçok yol var. Tek tek denemeniz gerekmekte. Bu rehbere bir göz atın derim.

Ek olarak ikinci el ekran kartı alırken dikkat etmeniz gereken yerleri iyi araştırın. Mümkünse alacağınız kart ile furmark ve Occt testlerini yapın. Bununla birlikte 20 dakika boyunca kartı AAA oyunlarda test edin. Sıcaklık, saat hızı ve faz hızı değerlerini kontrol edin.

Corsair CX650F PSU'sunu kullanıyorum yazmayı unutmuşum.

PSU'dan da ayrı bu jenerasyon ile yazı tura atarsın. En kral PSU'yu alıp sorun yaşayan da, en çöp PSU ile sorunsuz kullanan da vardı.

AMD bu mimariye 3 tane ekran kartı çıkardı 5600 XT/5700/ 5700 XT al birini vur ötekine.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı