Rehber RX 5600/XT ve RX 5700/XT ile İleri Seviye Overclock ve Undervolt

Siz ulaşın hocam .

Hocam öncelikle teşekkürler MSI Gaming x RX 5600 XT kartım memory mvdd ve vddci kısmını anlayamadım tam olarak biraz zorlamak oc yapmak istiyorum karta bu değerlere ne girmeliyim ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    15,9 KB · Görüntüleme: 42
Onlar VRAM bölümünü o.c yapacaksan önemlidir. 1500 MHz veya 1750 MHz kullanıyorsan varsayılan olarak ellemeni tavsiye etmem. Eğer o.c yapacağım diyorsan en fazla 1824 MHz' kadar stabil bir şekilde çıkabiliyorsun. 1824 MHz içinde ellemene gerek yok. VRAM timing kısmına gelince rehber de birkaç nokta eksik onu da ayarlarız belleklerin Samsung mu Micron mu?

Ayrıca rehberde O.c yapacaksanız GFX 1200 mV kalabilir veya ayarlayabilirsiniz demişim ama asla tavsiye etmem. GFX max 1050 mV ile de o.c yapabiliyorsun üstüne çıkman gereksiz sıcaklıktan başka birşey getirmiyor zaten sıcaklık artınca da frekansını kart otomatik kısıyor.

Hocam öncelikle teşekkürler cevap verdiğiniz için.

Ben internetten unlocked mod bios attım karta ve şu şekilde bir OC işlemi yaptım.Değerler nasıl sizce?

15 Dakikalık test sonucunda sıcaklık max 75'i gördü 2100 mhz gpu memory 1860 mhz'de Voltage 1030 mV.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.jpg
    418,5 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Hotspot 90 derece altında kalması gerekiyor. Ayrıca 1860MHz de stabil kalmayacak 2 3 saat oyun oynadıktan sonra %99 ihtimalle çökecektir.

Hotspot 90 derece altında kalması gerekiyor. Ayrıca 1860MHz de stabil kalmayacak 2 3 saat oyun oynadıktan sonra %99 ihtimalle çökecektir.
Anladım hocam tamamdır. Max 1824 mü anladığım bu kartta vram değeri ?

Hayır daha fazla da görebilir ama neredeyse piyasada yok denecek kadar az ekran kartı 1824 MHz üstünü görebiliyor.

Memory markan tam olarak nedir? Micron mu Samsung mu?

Tester olabilirim dersen sana özgü yüksek performanslı BIOS hazırlayabilirim ama çok sayıda kez flash yapıp deneme yapman lazım.

Micron marka.

Hocam yormayayım sizi 2 gündür uğraşıyorum zaten bende yoruldum.
Yapacağınız mod çok bir performans farkı yaratır mı ?
Bu şekilde bir süre kullanayım. Eğer yaratmayacaksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…