Rehber RX 5600/XT ve RX 5700/XT ile İleri Seviye Overclock ve Undervolt

Micron marka.

Hocam yormayayım sizi 2 gündür uğraşıyorum zaten bende yoruldum.
Yapacağınız mod çok bir performans farkı yaratır mı?
Bu şekilde bir süre kullanayım. Eğer yaratmayacaksa.

FPS artırmaz düşük gecikme ve akıcılık artırır. Mesela mouse tıkladığın anda rakibini vuramıyorsun ya mesela o işte gecikme değerin yüksek diye oluyor. Yani her şey FPS demek değildir. Neyse sen bir kullan böyle sonra bakarsın istersen konuşuruz yine.

Hocam iyi akşamlar, bende de Sapphier RX 5700 XT Spec var. Bios versiyonu böyle değişik gözüküyor, acaba kartımın biosu modlanmış olabilirmi.

Dosya Ekleri

• resim_2025-01-01_225646353.png
    52,1 KB · Görüntüleme: 53
Hocam iyi akşamlar, bende de Sapphier RX 5700 XT Spec var. BIOS versiyonu böyle değişik gözüküyor, acaba kartımın BIOS'u modlanmış olabilir mi?

Sanki modlanmış gözüküyor. Kesin bir şey diyemem ama sen kendin adrenalin Edition'dan manuel bir frekans girmediysen sanırım öyle.

Ayrıca Nitro+ SE değil senin kartın Sapphire referans model olarak gözüküyor.

Sapphire Referans

Devide ID: 0B36

Sapphire Nitro SE ise;

Devide ID: E409

Son düzenleme:
Hocam CMD de flashlarken böyle bir hata alıyorum.

Son düzenleme:
Şunu bir ay önce görsem negatif bütçe ile 4060 almazdım...

RTX 4060 bu karttan daha hızlı bir ekran kartı ve yeni oyunlar mesela mesh shader ve RTX destekliyor, oralardaki performansı RX 5700XT'nin çok kötü ama her şeye rağmen çok tadında bir ekran kartı olduğunu belirteyim.

RTX 3070 Ti'den tekrar bu ekran kartına geçtim mesela elbette 3070 Ti daha fazla FPS veriyor ama şöyle belirteyim bu rehberdeki ayarlar ile aralarında neredeyse gecikme farkı yok diyebilirim.

350 FPS alırken bunda 250 FPS alıyorum rekabetçi oyunlarda ve asla hiçbir fark hissetmiyorum. Hikaye oyunlarında elbette fps farkı daha hissedilebilir olacaktır fakat şahsi fikrim bu karttan geçilecek ekran kartı minimum 10GB vram sahibi RTX 3080 veya daha üstü olması gerekiyor.

Son düzenleme:
İmzalama hatası alıyorsun.

ROM'u düzgün kapattığına emin misin? Tekrar more Power tool ile açmaya çalıştığında bir hata alıyor musun?

Hayır hocam bir hata almıyorum düzgünce açıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…