RX 5600XT ile R5 7600 darbogaz yapar mi?

Şuan 1080p kullanıyorum ve biraz sıkıntı var gibi. İşlemciyi değiştirmeyi düşündüm ama onun yerine 1 yıl içinde DDR5 sisteme geçerim diye düşündüm. Ekran kartını yeni aldığım için o kadar bütçem yok malesef o yüzden 1 yıl içinde dedim. Şimdilik 2k monitöre yükseltmek sorunumu çözer o zaman sanırım.

Şu an 1080p kullanıyorum ve biraz sıkıntı var gibi. İşlemciyi değiştirmeyi düşündüm ama onun yerine 1 yıl içinde DDR5 sisteme geçerim diye düşündüm. Ekran kartını yeni aldığım için o kadar bütçem yok maalesef o yüzden 1 yıl içinde dedim. Şimdilik 2K monitöre yükseltmek sorunumu çözer o zaman sanırım.

1080P´de R5 5600 RTX 4070 Super´e darboğaz yapar. 2K´da darboğaz olmaz. 2K monitör sorununuzu çözer.

Dalga mi geciyorsunuz?

Anlayamadım dostum? "R5 7600 alabilirsinizin"in nesine takıldınız acaba?

Son düzenleme:
İşlemci ile ekran kartın şu an uyumsuz. İşlemci besler fakat şöyle bir problem var, mesela kolunuzda poşet var sağ elinize en ağır poşeti verdik solunuza ise en hafifini bu durumda dengeniz bozulur değil mi? İşlemciden ötürü abartılı olmadan şekilde darboğaz problemi yaşayabilirsiniz. 5600XT'i 6600 veyahut 3060 düzeyine çıkartırsanız iyi olur.

Hayır darboğaz olmaz. Ancak RX 5600XT´nin fiyatı ne kadar? "biraz uçuk" yazmışsınız.
Ekran kartları biraz uçuk yazmış yani fiyatından bahsetmiş. RX 5600XT'in fiyatından değil. Ekran kartı 7 binden satılıyor yine pahalı bu durumda. Asgari ücret 17.002TL insanların alım gücü olmayabilir. 1080ti'i günümüzde 12 bine satmaya çalışan bile var. Örnek vereyim 2060 12GB şu an sahip olduğum ekran kartını insanlar 12-15 binden satmaya çalışıyor. Sıfır hali, ikinci el değil bu yazdıklarım.

İşlemci ile ekran kartın şu an uyumsuz. İşlemci besler fakat şöyle bir problem var, mesela kolunuzda poşet var sağ elinize en ağır poşeti verdik solunuza ise en hafifini bu durumda dengeniz bozulur değil mi? İşlemciden ötürü abartılı olmadan şekilde darboğaz problemi yaşayabilirsiniz. 5600XT'i 6600 veyahut 3060 düzeyine çıkartırsanız iyi olur.

Ekran kartları biraz uçuk yazmış yani fiyatından bahsetmiş. RX 5600XT'in fiyatından değil. Ekran kartı 7 binden satılıyor yine pahalı bu durumda. Asgari ücret 17.002TL insanların alım gücü olmayabilir. 1080 Ti'i günümüzde 12 bine satmaya çalışan bile var. Örnek vereyim 2060 12 GB şu an sahip olduğum ekran kartını insanlar 12-15 binden satmaya çalışıyor. Sıfır hali, ikinci el değil bu yazdıklarım.

Teşekkürler hocam ben anlatacak gucu kendimde bulamamistim.

Ekran kartına ucu ucuna yeter ama ileride işlemciyi yükseltmek gerekir. Kendim 5600 ile kullandım alt çekirdeklerde tıkanma oluyordu. DLSS açtığımda da FPS artışı olmuyordu. Bunun sebebi işlemci darboğaz yapıyor. Yani dengeli bir sistem olmaz. Drop sorunu falan yaşatmıyor bu arada. Kenar yumuşatma gibi ayarları sona çekmezsen bazı oyunlarda darboğaz olacaktır.

Bir de sana şöyle örnek vereyim Cyberpunk 4070 Super 2K Ultra RT DLSS kapalı 70-80 FPS. Bir de DLSS açık denedim yine 70-80 FPS. İster kalite moduna al ister performans moduna al değişmiyor. Bir de aynısını 4070 Ti Super ile 7800x3D sistemimde yaptım. DLSS kalite 105-110 FPS ve DLSS performans 150 FPS civarı aldım. 4070 Super ve 4070 Ti Super arasında 60 FPS fark olmayacağına göre işlemcinin önemini görmüş olduk.

5600 ile paranın karşılığını alamazsın. DLSS olmadan ucu ucuna yetiyor ama DLSS işin içine girince işler değişiyor. Benim için darboğaz demek bir parçanın diğer parçayı kısıtlaması demek. İşlemci yetişemediği için artmıyor çünkü. Kendim kullandım uzun vade de işlemci yükseltmesi şart. DLSS olmadan ne anlamı kalıyor zaten. İdarelik 5600 ve 4070 Super kullanılabilir.

Ekran kartına ucu ucuna yeter ama ileride işlemciyi yükseltmek gerekir. Kendim 5600 ile kullandım alt çekirdeklerde tıkanma oluyordu. DLSS açtığımda da FPS artışı olmuyordu. Bunun sebebi işlemci darboğaz yapıyor. Yani dengeli bir sistem olmaz. Drop sorunu falan yaşatmıyor bu arada. Kenar yumuşatma gibi ayarları sona çekmezsen bazı oyunlarda darboğaz olacaktır.

Bir de sana şöyle örnek vereyim Cyberpunk 4070 Super 2K Ultra RT DLSS kapalı 70-80 FPS. Bir de DLSS açık denedim yine 70-80 FPS. İster kalite moduna al ister performans moduna al değişmiyor. Bir de aynısını 4070 Ti Super ile 7800x3D sistemimde yaptım. DLSS kalite 105-110 FPS ve DLSS performans 150 FPS civarı aldım. 4070 Super ve 4070 Ti Super arasında 60 FPS fark olmayacağına göre işlemcinin önemini görmüş olduk.

5600 ile paranın karşılığını alamazsın. DLSS olmadan ucu ucuna yetiyor ama DLSS işin içine girince işler değişiyor. Benim için darboğaz demek bir parçanın diğer parçayı kısıtlaması demek. İşlemci yetişemediği için artmıyor çünkü. Kendim kullandım uzun vade de işlemci yükseltmesi şart. DLSS olmadan ne anlamı kalıyor zaten. İdarelik 5600 ve 4070 Super kullanılabilir.
Hocam oyuna girdiğimde kasa gürültülü çalışmaya başlıyor. Sıvı soğutmadan geliyor diye düşünüyorum. Ekran kartını değiştirdiğimde bu durum olmaya başladı. Darboğazdan dolayı işlemciye çok yük biniyor da sıvı soğutma bu yüzden daha hızlı çalışmak durumunda kalıyor bu yüzden de fazla gürültü oluyor diye düşündüm doğru olabilir mi sizce? Yoksa dümdüz sıvı soğutma arızası falan mı?

Hocam oyuna girdiğimde kasa gürültülü çalışmaya başlıyor. Sıvı soğutmadan geliyor diye düşünüyorum. Ekran kartını değiştirdiğimde bu durum olmaya başladı. Darboğazdan dolayı işlemciye çok yük biniyor da sıvı soğutma bu yüzden daha hızlı çalışmak durumunda kalıyor bu yüzden de fazla gürültü oluyor diye düşündüm doğru olabilir mi sizce? Yoksa dümdüz sıvı soğutma arızası falan mı?

İşlemciye binen yük arttığı için daha çok ısınır bu yüzden sıvı soğutma da daha fazla çalışır. Yine de emin olmak için eski kartı tekrar takıp denediniz mi? Termal macunda kurumuş olabilir.

İşlemciye binen yük arttığı için daha çok ısınır bu yüzden sıvı soğutma da daha fazla çalışır. Yine de emin olmak için eski kartı tekrar takıp denediniz mi? Termal macunda kurumuş olabilir.
Şimdi denedim siz söyleyince, eski karttayken olmuyor evet darboğazdan dolayı işlemciye binen yükten dolayı soğutma daha çok çalışıyo. 2k monitör bunu da çözer değil mi?

Şimdi denedim siz söyleyince, eski karttayken olmuyor evet darboğazdan dolayı işlemciye binen yükten dolayı soğutma daha çok çalışıyor. 2K monitör bunu da çözer değil mi?

R5 5600 ile yeni aldığınız 4070 Super kullanıyordunuz değil mi? 2K da yük azalır ama yeteceğini sanmıyorum. Alt çekirdekler tıkanacak kadar yüke giriyor çünkü. CPU kullanımı çok yüksek olduğu için pek bir işe yaramaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı