Eğer kasanın hava akışı kötü ise yan tarafı açık kullanmak sıcaklık değerlerini bir nebze düşürecektir. Ancak yan tarafı açık olacağı için daha fazla tozlanacaktır ve dış etkenlere açık olduğu için biraz daha dikkatli kullanmak gerekecektir. Voltaj yazan kısmın son değeri 1050 olan yeri 1000 yaparak denemekle başlayabilirsiniz. Tavsiyem hem FurMark testinde hem de oyunlarda deneyin. Eğer herhangi bir hata ile karşılaşmazsanız biraz daha düşürürsünüz. Fakat hata alırsanız bir miktar yükseltirsiniz. Yani bu şekilde deneme yanılma yöntemi ile stabil bir undervolt ayarı bulabilirsiniz.Undervolt ayarını kartım çok ısındığı için yapıyorum onun için ayrı bir konu açmıştım ısınma sorunum kasadan dolayıymış kasayı değiştiriceğim ama ondan önce undervolt ayarı ile idare etmek istiyorum.
Eğer yanlış görmediysem 63 derece sıcaklık değeri çok iyi bence. Tamam 999 olarak da deneyebilirsiniz.Dün yaptığım FurMark testi burada FurMark Scores
1050 olan yeri 1000 ile değiştirdiğim takdirde orası kendini 999 yapıyor otomatik olarak.
Silikon kalitenizi bilmiyorum ama 1820 MHz'te 910 mv dener misiniz ilk olarak?
Yaptığınız ayarlar herhangi bir hata vermeden çalışıyorsa yani oyunlarda ve FurMark testinde herhangi bir hata almıyorsanız, stok ayarlara göre sıcaklık düşüşü olduysa ve FPS düşüşü olmadıysa yaptığınız ayar muhtemelen doğrudur diyebiliriz.Ayarın doğru olup olmadığını ya da biraz daha değeri ile oynamam gerektiğini nasıl anlayabilirim acaba. Orayı da 999 olarak ayarladım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.