Arkadaşlar merhabalar
Tam 2 hafta önce yeni bir hazır kasa aldım
İçerisinde; ROG STRIX RX 5600XT.
2x8 Corsair 3200MHz RAM.
ASUS ROG STRIX B450F GAMING anakart.
Ryzen 3500X.
Corsair 480GB m. 2SSD
Ve son olarak
Corsair Carbide serisi Spec-Delta 550W 80Plus RGB fanlı MidT ATX siyah kasa.
Dün bilgisayarda sadece müzik dinliyordum ekran takılı kaldı restart attım ama görüntü gelmedi, ekran kartı, işlemci çalışıyordu fakat anakartın RGB'si sönmüştü. Kasanın üstünden bilgisayarı kapamayı denediğimde tepki alamadım, klavye ve mouse a baktığımda ışıkları yanmıyordu. Bilgisayarı arkasından kapadım açtım (anakartın RGB bilgisayar arkadan kapalı olmadıgı sürece her zaman yanıyor )
Anakartın RGB'si yandi ama üstten bilgisayarı başlattığımda RGB'si söndü ve tekrar aynı şeyler meydana geldi.
Şimdiye dek denediğim ama işe yaramayan çözümler;
Ekran kartı tak çıkar yapmak.
BIOS pilini tak çıkar yapmak
RAM'ları tak çıkar yapmak.
Bilgisayarı prize 2 uzatma aracılığıyla bağlıyordum direkt bağladım gene düzelmedi.
Sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.
Tam 2 hafta önce yeni bir hazır kasa aldım
İçerisinde; ROG STRIX RX 5600XT.
2x8 Corsair 3200MHz RAM.
ASUS ROG STRIX B450F GAMING anakart.
Ryzen 3500X.
Corsair 480GB m. 2SSD
Ve son olarak
Corsair Carbide serisi Spec-Delta 550W 80Plus RGB fanlı MidT ATX siyah kasa.
Dün bilgisayarda sadece müzik dinliyordum ekran takılı kaldı restart attım ama görüntü gelmedi, ekran kartı, işlemci çalışıyordu fakat anakartın RGB'si sönmüştü. Kasanın üstünden bilgisayarı kapamayı denediğimde tepki alamadım, klavye ve mouse a baktığımda ışıkları yanmıyordu. Bilgisayarı arkasından kapadım açtım (anakartın RGB bilgisayar arkadan kapalı olmadıgı sürece her zaman yanıyor )
Anakartın RGB'si yandi ama üstten bilgisayarı başlattığımda RGB'si söndü ve tekrar aynı şeyler meydana geldi.
Şimdiye dek denediğim ama işe yaramayan çözümler;
Ekran kartı tak çıkar yapmak.
BIOS pilini tak çıkar yapmak
RAM'ları tak çıkar yapmak.
Bilgisayarı prize 2 uzatma aracılığıyla bağlıyordum direkt bağladım gene düzelmedi.
Sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.