RX 5600XT sistem dondu ve bir daha açılmadı

stixfg

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar
Tam 2 hafta önce yeni bir hazır kasa aldım
İçerisinde; ROG STRIX RX 5600XT.
2x8 Corsair 3200MHz RAM.
ASUS ROG STRIX B450F GAMING anakart.
Ryzen 3500X.
Corsair 480GB m. 2SSD
Ve son olarak

Corsair Carbide serisi Spec-Delta 550W 80Plus RGB fanlı MidT ATX siyah kasa.

Dün bilgisayarda sadece müzik dinliyordum ekran takılı kaldı restart attım ama görüntü gelmedi, ekran kartı, işlemci çalışıyordu fakat anakartın RGB'si sönmüştü. Kasanın üstünden bilgisayarı kapamayı denediğimde tepki alamadım, klavye ve mouse a baktığımda ışıkları yanmıyordu. Bilgisayarı arkasından kapadım açtım (anakartın RGB bilgisayar arkadan kapalı olmadıgı sürece her zaman yanıyor )

Anakartın RGB'si yandi ama üstten bilgisayarı başlattığımda RGB'si söndü ve tekrar aynı şeyler meydana geldi.
Şimdiye dek denediğim ama işe yaramayan çözümler;

Ekran kartı tak çıkar yapmak.
BIOS pilini tak çıkar yapmak
RAM'ları tak çıkar yapmak.

Bilgisayarı prize 2 uzatma aracılığıyla bağlıyordum direkt bağladım gene düzelmedi.
Sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

Anakartta yanan herhangi bir led yok.

Sorunu hala anlayamadım bilgisayarı açınca anakartın rgbsi sönüyor ve bilgisayar kasasının power tuşundan açıldığı halde kapatmak istediğimde oradan kapatılamıyor.

İşlemci fanı çalışıyor kasanın fanları çalışıyor ekran kartı çalışıyor ama monitöre görüntü gelmiyor mouse klavye ışıkları yanmıyor anakart RGB yanmıyor kasa üstten kapatılamıyor çok garip...

Yanık kokusu almadım
Ve son olarak dün bilgisayar çalışır durumda iken normalde valorantta 144fps e sabitlenen pc dün 75-60 fps veriyordu ve ancak PC’ye restart atarsam tekrar 144fps e dönüyordu. Dün bu olayı 2-3 kere yaşadım daha önce yaşamamıştım. bu yaşadığım anakart sorunuyla alakası var mı bilmiyorum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı