RX 5600XT Sistem Donma Sorunu

Oğuzhan Sevinç

Hectopat
Oncelikle iyi aksamlar. Dun Amazon'dan siparis verdigim RX 5600XT Mech OC karti dun elime ulasti. Oyuna giriyorum, 2 dakika sonra bir anda siyah ekran oluyor, ya da goruntu donuyor, ses takiliyor PC kilitleniyor. ne yapmaliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok dostum bu sorunu yaşayan RAM ve PSU öncelikle olmak üzere SSD ve son olarak sürücülerini kontrol etsin genel de ya RAM stabil olmadığı için ya PSU kalitesiz olduğu yada sürücü veya Windows temiz kurulmadığı için çıkıyor bu sorun.

Kronik sorundan ziyade, yazılımsal sıkıntılı bir kart. RTX 2060 ile arasında hatrı sayılır bir fiyat farkı var. Zaten fiyatlar aynı olsa, kim niye gidipte stabil NVIDIA varken, sorunlu AMD'yi alsın :D.

Arkadaşlar sorunlu olan bir tek şey var donanım sorunlarına ezberci ve sürü psikolojisi ile ön yargılı yaklaşımınız uyduruk en ucuz RAM, PSU ve SSD satışlarının arızalarını AMD ekran kartına yıkıp geçmek çok kolay adam gibi baştan aşağı sistemi test etmeden ezbere konuşuyorsunuz yardım etmediğiniz gibi yardım edilmesini de zorlaştırıyorsunuz.

Ramlerinizi test edin. Bu sorun ekran kartı ile ilgili değil. Ramlerden biri veya bir kaçı hatalı adresleme yaptığında bu sorunlar meydana geliyo. Benim de başıma geldi rami değiştirdim, ayrıca daha önceden de wattman hatası alıyodum meğer oda ram yüzündenmiş şimdi her şey düzeldi.

Arkadaşlar sorunlu olan bir tek şey var donanım sorunlarına ezberci ve sürü psikolojisi ile ön yargılı yaklaşımınız uyduruk en ucuz RAM, PSU ve SSD satışlarının arızalarını AMD ekran kartına yıkıp geçmek çok kolay adam gibi baştan aşağı sistemi test etmeden ezbere konuşuyorsunuz yardım etmediğiniz gibi yardım edilmesini de zorlaştırıyorsunuz.

Hah! Bu tür hataları alan bir tek bu arkadaş değil, birçok kişi yine yazılımsal sorundan dolayı muzdarip. Sizin dediğinize görede herkes aynı SSD, PSU ve RAM'i aldığından bu sorunu yaşıyor!

Tabi yukarıdaki arkadaşın bahsettiği PSU durumundan dolayı da olabilir sorunum. Bende High Power 500 Watt sertifikasız bir güç kaynağı var. Güç çıkışı olarak da 408 Watt verebiliyor. PSU hesaplama sitelerinden baktığımda yeterli görünüyor ancak sonuçta 2017'den bu yana kullanıyorum ne kadar verimli çalışıyor bilemem.

AMD'in bu kartları kronik sorunlu ben sizin yerinizde olsam iade edip RTX 2060 alırdım.

AMD'in bu kartları kronik sorunlu ben sizin yerinizde olsam iade edip RTX 2060 alırdım.

Sizin 1660 Ti reset atıyordu kernel 41 63 vs. ne oldu kronik sorunlu ekran kartından mı NVIDIA'nın sorun ? Yoksa PSU mu çıktı yada farklı birşey? Umarım aynı soruna AMD'de böyle bilinçsiz cevaplar verirken görmem sizi diye umut ediyorum.
Tabi yukarıdaki arkadaşın bahsettiği PSU durumundan dolayı da olabilir sorunum. Bende High Power 500 Watt sertifikasız bir güç kaynağı var. Güç çıkışı olarak da 408 Watt verebiliyor. PSU hesaplama sitelerinden baktığımda yeterli görünüyor ancak sonuçta 2017'den bu yana kullanıyorum ne kadar verimli çalışıyor bilemem.

% 99 yetmez dostum. 5600XT TBP değwri düşük olsa da eli yüzü düzgün 550W 12V (DC to DC & llc) değeri olan PSU altı da arıza çıkartabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı