RX 5600XT sistem için işlemci yükseltme önerisi

Teşekkürler, peki sizce AM5 geçmek mantıklı olur mu?

Tercih meselesi hocam bilgisayar ile ne yaptığınıza, oynadığınız oyunlara, en yakın tekrar ne zaman upgrade yapabileceğinize göre değişir.

-GPU gerektiren oyunlar oynuyorsanız 5600 alıp 3600ü satıp kalan bütçe ile GPU almak en mantıklısı.
-CPU gerektiren oyunlar oynuyorsanız 5700x3D+32 GB RAM'e geçmek en mantıklısı.
-Yakın zamanda tekrar upgrade yapabilecekseniz ve ileride güzel bütçeniz olacaksa şimdilik 7500F ile AM5 geçip ileride 7800x3D + GPU upgradei yapmak en mantıklısı.

PC'den beklediğiniz şeye göre değişiyor yani.

CPU ağırlıklı oynuyorum zaten hocam teşekkür ederim tavsiyeniz için. AM5 düşünme sebebim de daha güçlü işlemci olsun diye düşünüp sormuştum, muhtemelen dediğinizi yapacağım teşekkürler.

@DMN peki hocam 5800X3D alınır mı ?

Son düzenleme:
Hocam teşekkürler sizi fazla bunalttım ama R9 alınır mı peki?
5700X3D 4070Tİ super ekran kartına kadar besliyor. 2K'da 1080p içinse 4070super veya 4070Tİ bile kullanabilir bi işlemci o yüzden R9 alıp 5600XT'de kalmanın bi anlamı yok. Ona ekstra anakart ve ram'de alman gerekli. Anakartın da hazır yeterli soğutucun da var. İşlemciyi değiştir ekran kartını da upgrade edersin.

Ram 32 yap. İşlemciyi değiştir yeterli.

5700X3D 4070Tİ super ekran kartına kadar besliyor. 2K'da 1080p içinse 4070super veya 4070Tİ bile kullanabilir bi işlemci o yüzden R9 alıp 5600XT'de kalmanın bi anlamı yok. Ona ekstra anakart ve ram'de alman gerekli. Anakartın da hazır yeterli soğutucun da var. İşlemciyi değiştir ekran kartını da upgrade edersin.

Ram 32 yap. İşlemciyi değiştir yeterli.
Hocam biraz baktım ama ramlerin aynısi yok olan da 15 bin gibi ucuk fiyatlarda, mhzsi daha dusuk olan var, ne yapmaliyim.

R5 3600 kullanıyorum. Genelde LoL oynuyorum. İşlemcimi yükseltmek istiyorum 144 FPS sabit bile alamıyorum. Belirli bir bütçem yok ama 20 bine kadar da çıkamam.
Darboğaz yapmayacak en son işlemci nedir? Anakartım B450 Tomahawk Max.
Hocam R5 5600 iyi gider fiyatına göre çok iyi performans veriyor. Basit overclock ile canavar yaparsınız. Soğutucu olarak şunu alabilirsiniz.
Aynı işlemci ve soğutucusunu kullanıyorum almazsanız çok pişman olursunuz. Optimizasyonu kötü olan oyunda bile işlemcinin sıcaklığı 45 derece.

Hocam R5 5600 iyi gider fiyatına göre çok iyi performans veriyor. Basit overclock ile canavar yaparsınız. Soğutucu olarak şunu alabilirsiniz.
Aynı işlemci ve soğutucusunu kullanıyorum almazsanız çok pişman olursunuz. Optimizasyonu kötü olan oyunda bile işlemcinin sıcaklığı 45 derece.
Hocam tesekkurler, ama sogutucum var zaten :( Arctic freezer 34 duo kullaniyorum, yukarida soylemistim.

@DMN hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Ramlerim bunlar, GSKILL 16GB (2x8GB) Trident Z RGB 3600MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram| ITOPYA.COM aynısı 15 bin TL gibi uçuk fiyatlara satılıyor. R5 5700X3D alsam aynı ramden alamıyorum ne yapmamı önerirsiniz? Çok sağolun önerileriniz için tekrardan.

Son düzenleme:
Hocam tesekkurler, ama sogutucum var zaten :( Arctic freezer 34 duo kullaniyorum, yukarida soylemistim.

@DMN hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Ramlerim bunlar, GSKILL 16GB (2x8GB) Trident Z RGB 3600MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram| ITOPYA.COM aynısı 15 bin TL gibi uçuk fiyatlara satılıyor. R5 5700X3D alsam aynı ramden alamıyorum ne yapmamı önerirsiniz? Çok sağolun önerileriniz için tekrardan.
He pardon şimdi gördüm 1 dakika.

Ozaman elindekini satıp bunu al tak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı