Çözüldü RX 5600XT sistemde Cyberpunk 2077 grafikler düzgün değil

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
20
Tüm oyunlarda oluyordu bir şekilde alıştım bazen 30 FPS ile oynadım yine oynadım.
Ama bu oyunun da böyle olması beni çok üzdü.

Oyunda gerçekten oynanmayacak kadar kötü grafik sorunları yaşıyorum. Bir SS atamam çünkü SS alınca görüntü çok güzel ama oyunda gerçekten çok kötü.
Oyun ayarlarımı atmıyorum çünkü hepsini denedim ama gerçekten garip bir şey oldu.

O garip olay şu
-bunu @Ma'at'a anlattım daha önce-: Ben X ayarını fulleyince her yer titiredi o ayarı kapatınca veya düşük yapınca ise bir nebze grafikler iyileşti.
Bunu ayarları Ultra yapınca iğrenç, Low yapınca cam gibi görüntü vermesiyle fark ettim.

Size sorunun görselini atamıyorum belki ama anlatabilirim.
Sorunu şöyle özetleyeyim: İlk olarak piksellerin dalgalandığını ve titrediğini hissediyorum -sadece siyah mekanlarda-, uzaktaki nesneler resmen bağımsızlığı ilan ediyor ve inanılmaz titriyor. Texture flickering gidi bir şey hatta o olabilir. Uzaktaki -çok da uzak değil- nesneler ve insanlar gerçekten garip duruyor.
"Titremek de neymiş?" Derseniz videodaki arkada sallanan iplere bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekleme: Diğer testlere göre daha çok FPS alıyor gibiyim. Bunun nedeni kartımın tam olarak görüntüyü işleyememesi olabilir mi?

Videoyu aldığım yer: [SOLVED] - Anti-Aliasing problems

Her oyunda oluyor bunu da belirteyim.

Ekran kartı: ASUS TUF 3 RX 5600XT Evo.
İşlemci: R5 3600X.
Anakart: B450M Dragon.
RAM: XPG Gammix 8x2 3000MHz.
SSD: Kioxia Exceria 500GB NVMe M.2 SSD (oyun buraya kurulu)
PSU: Çöp.

@Bora Dere @Alpha Centauri @Motionless IN White @Enes3078 @Berkay Davas sizleri rahatsız ediyorum, tekrardan, ama belki yardımcı olabilirsiniz.

Pek bir ümidim yok, bu açacağım son konu olacak.

Not: Başlık tamamen yanlış, düşük değil aksine yüksek performans alıyorum moderatörler rapolarımı görünce durumu düzeltir.

Çözüm
Konu çok uzamış, kilitlenmesi için rapor yollayacağım ama önce sorunun çözümünü tekrardan yazayım.

• Film greni
  • Çevresel perdeleme
  • Ekran alanı yansıtma kalitesi

Bu ayarları kapattım ve sorun çözüldü. Çözüm olarak işaretliyorum, kaldırılmak isteniyorsa kaldırılsın çözüm.

Cyberpunk tarafındaki bozulmalar bu şekilde çözülmüştür, iyi oyunlar.
Nasıl yani o zaman sorun ekran kartından değildir muhtemelen? Mesela Cyberpunk'ta ne kötü gözüküyor test edebilmek için soruyorum mümkünse telefonla fotoğraf çekip atın

Bu sorunu tek tek parçaları değiştirip deneyerek ancak çözersin gibi duruyor. Öncelikle NVIDIA kart ile deneyin diğer parçalara aynı işlemi uygulayın. Eğer çözüm olmaz ise evin elektrik çıkışlarından kaynaklandığını düşünüyorum.

Bende de böyle bir sorun var endişelenmeli miyim? Saçlarda böyle bir sorun var 4K ya alınca yok neredeyse bu normal mi? Bir arkadaşımın bu sorunu fark etmesi üzerine fark ettim bende. İnşallah bir sorun yoktur
Aynı sorunu GeForce nowda bile yaşayanları gördüm.

Dosya Ekleri

• 1920x1080 (2).png
    57,9 KB · Görüntüleme: 78
  • 4k (2).png
    60,4 KB · Görüntüleme: 61
Ekran kaydı aldığınızda görünüyor mu peki? Ben de 5600 XT kullanıyorum, karşılaştırabiliriz.

Arkadaşlar sorun var ama video vs. gibi yerlerde görünmüyor bunun nesini anlamıyorsunuz? Sen bir video izlerken aynı kalitede mi izliyorsun? Hayır.

Ben sana o kalitede bir video sunarsam sorumu fark etmezsin.

Ekran kaydı aldığınızda görünüyor mu peki? Ben de 5600 XT kullanıyorum, karşılaştırabiliriz.

Hocam Cyberpunk'ta benim sizin üstünüzdeki mesajda yazdığım gibi bir sorun var mı sizde?
Arkadaşlar sorun var ama video vs. gibi yerlerde görünmüyor bunun nesini anlamıyorsunuz? Sen bir video izlerken aynı kalitede mi izliyorsun? Hayır.

Ben sana o kalitede bir video sunarsam sorumu fark etmezsin.

Veya sizde var mı bu sorun

Yer yer yaşadığım grafiksel hatalar haricinde pikselleşme, bozulma gibi bir durumla karşılaşmadım.

Bende ki gibi saçlarda sorun var mı? Karakter oluşturma ekranında kadın seçerseniz uzun saç seçin hatta direk 01'i seçin ekran görüntüsü atın inşallah benden kaynaklı bir sorun değildir çok korkuyorum.
@darkskull dostum bu sorun var mı? Yok mu? Dediğim kısımdan ekran görüntüsü atar mısın lütfen, korkuyorum kartımın bozuk olmasından

Saçlar bende de gidik. Birkaç kişide daha gidikti. Oyun bazı kartlarda sorun çıkarıyor galiba. Düzeltirler yakında.

Saçlar bende de gidik. Birkaç kişide daha gidikti. Oyun bazı kartlarda sorun çıkarıyor galiba. Düzeltirler yakında.

İnşallah öyledir çok korkuyorum kartımın sorulu omasından daha yeni aldım GTA 5 yüklüyorum sorunlu olup olmadığını anlamak için GTA 5'te nelere bakmam lazım sende neler bozuk mesela?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…