RX 6600 sistemde 2 dakika oynandıktan sonra Cyberpunk 2077 çöküyor

İşletim sistemi
Windows 10

Swedish

Decapat
Daha fazla  
RAM
16GB
Ekran kartı
GIGABYTE RADEON RX 6600 EAGLE 8GB
Anakart
A520M
İşlemci
R5 5500 3.59ghz
Son düzenleyen: Moderatör:
Küfür edeceğim olmayacak. Taş gibi çalışan ekran kartı sadece Cyberpunk 2077'de çöküyor ve tüm sorun ekran kartına kalıyor, Cyberpunk 2077 de günah keçisi oluyor öyle mi 😀

Gigabyte Eagle RX6600 kullanıyorum. Gayet taş gibi bir kart. Zamanında TLOU optimizasyonu rezaletken bile 70-80 FPS alabiliyordum FSR kapalı iken. Witcher 3, Detroit, RDR 2, God Of War gibi sayamayacağım kadar oyun oynadım bu kartta. Ve hep yüksekte oynamama rağmen kart bana mısın demiyor. Gördüğüm en düşük FPS 50'dir daha da düşüğünü görmedim. GTX serisi ekran kartı kullananlar gelmiş 6000 serisine laf ediyor. konuyu raporlamak lazım aslında gereksiz mesajlardan.
Kendimde RX 6600 kullanıyorum gerçekten on numara F/P bir kart.

Sorun galiba ısınmadan kaynaklı sıcaklık değerleri çok yüksek olursa çökmesi normal bana kalırsa hiçbir ekran kartı 70 dercenin pek de üstüne çıkmamalı ve hiçbir işlemcide 75 derecelerin üstüne pek çıkmamalı.

Arkadaşlar driverlarım güncel, oyunu silip tekrar yükledim. DDU ile silip driverları tekrar güncelledim. Kartta bi sorun yok diyer oyunları cayır cayır oynatıyor. Ama cyberpunk a girememek koyuyor adama. CDPR a mail attım allah bilir ne zaman dönerler.

Hata raporunu inceleyip sorunun ne olduğunu anlayabilir misiniz?

Sorun galiba ısınmadan kaynaklı sıcaklık değerleri çok yüksek olursa çökmesi normal bana kalırsa hiçbir ekran kartı 70 dercenin pek de üstüne çıkmamalı ve hiçbir işlemcide 75 derecelerin üstüne pek çıkmamalı.
Sıcaklıkta bir sorun yok hocam.

8 gb az 12 gb ya da 16 gb ekran kartı geç .
2 el sahibinden al tak .
Cyperpunk kasar tabi .
Alan wake II oynatmaz o kart .
Günümüz oyun optimasyon pack güncelleme leri .
Kasmıyor hocam ama siz bilirsiniz.

Cyberpunk 2077 güncellemeler, onlarca yama yapılmış olmasına rağmen hala düzgün değil. TLOU da, Starfield da o kadar güncelleme almasına rağmen hala düzgün değil. Bu oyunların problemi temelinin sorunlu olması. "Cyberpunk 2077 Çöküyor" yazın ve oyunun çıktığı günden bugüne değin açılmış konulara bakın. Nvidia kullanan da var AMD kullanan da. Stabil sisteminiz yoksa bu oyunlarda çökmeler, donmalar, fps dalgalanmaları, yüksek sıcaklıklar görmeniz gayet normal. AMD'nin bu tip konularda doğrudan günah keçisi ilan edilmesi de "Adın çıkmış 9'a inmez 8'e" durumu. Şahsen RX6600 kullanmış ve optimum verimi almış biri olarak kartı gönül rahatlığıyla herkese öneririm. Güzel, kaliteli bir güç kaynağı, stabil bir sistemle hiç sorun yaşamadan güle oynaya kullanırsınız. Üstelik muadili kartlardan da fiyatına bakarak çok daha iyi verim alırsınız.
Hocam internette bu konuyla ilgili bir sürü yazı var. Herkes farklı bir yöntemle denemiş. Denediklerimin çoğu işe yaramadı. Dediğim gibi kartta bi sıkıntı yok. Sadece cyberpnuk da çöküyor.

İlk yorum linçlenmiş resmen 😀. Şaka bir yana daha eski bir driver kurup deneyebilirsiniz. Bende de ayni sorun vardı DDU ile driveri silip eski versiyonu kurmuştum düzelmişti.
Sanırım bi onu denemedim. Deneyip geri dönüş yapıcam.

Son düzenleme:
Arkadaşlar driverlarım güncel, oyunu silip tekrar yükledim. DDU ile silip driverları tekrar güncelledim. Kartta bi sorun yok diyer oyunları cayır cayır oynatıyor. Ama cyberpunk a girememek koyuyor adama. CDPR a mail attım allah bilir ne zaman dönerler.

Hata raporunu inceleyip sorunun ne olduğunu anlayabilir misiniz?

Sıcaklıkta bir sorun yok hocam.

Kasmıyor hocam ama siz bilirsiniz.

Hocam internette bu konuyla ilgili bir sürü yazı var. Herkes farklı bir yöntemle denemiş. Denediklerimin çoğu işe yaramadı. Dediğim gibi kartta bi sıkıntı yok. Sadece cyberpnuk da çöküyor.

Sanırım bi onu denemedim. Deneyip geri dönüş yapıcam.
Oyun kapandıktan sonra windows hata günlüğününe bakar mısınız?

Oyunu hala ilk çıktığındaki gibi sanıyorsun herhalde.

O grafiklere zaten yüksek FPS beklemek saçmalık oyunun grafikleri büyülüyor adeta.

8 GB az 12 GB ya da 16 GB ekran kartı geç.
2 el sahibinden al tak.
Cyberpunk kasar tabii.
Alan Wake II oynatmaz o kart.
Günümüz oyun optimasyon pack güncellemeleri.

8 GB NVIDIA için şu anlık yeterli, AMD için minimum 10 gerekli arkadaşımla test ettik NVIDIA daha az VRAM kullanıyor.

Son düzenleme:
Konuyla alakası var mıdır bilmem belki yardımım dokunur bende de oluyordu anakarttan PCI-E'i mi ne düşürmüştüm 4'ten 3'e mi ne düzelmişti garip bir şekilde ve Max 3FPS düşmüştü ama sonrasında devam etti belki sizde bir daha çökmez ya da hocam kartın sitesinden hangi hızdaysa ona dusurun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı