Çözüldü RX 5600XT sistemde Cyberpunk 2077 grafikler düzgün değil

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
20
Tüm oyunlarda oluyordu bir şekilde alıştım bazen 30 FPS ile oynadım yine oynadım.
Ama bu oyunun da böyle olması beni çok üzdü.

Oyunda gerçekten oynanmayacak kadar kötü grafik sorunları yaşıyorum. Bir SS atamam çünkü SS alınca görüntü çok güzel ama oyunda gerçekten çok kötü.
Oyun ayarlarımı atmıyorum çünkü hepsini denedim ama gerçekten garip bir şey oldu.

O garip olay şu
-bunu @Ma'at'a anlattım daha önce-: Ben X ayarını fulleyince her yer titiredi o ayarı kapatınca veya düşük yapınca ise bir nebze grafikler iyileşti.
Bunu ayarları Ultra yapınca iğrenç, Low yapınca cam gibi görüntü vermesiyle fark ettim.

1607669522002.png

1607669540146.png

1607669564095.png
Size sorunun görselini atamıyorum belki ama anlatabilirim.
Sorunu şöyle özetleyeyim: İlk olarak piksellerin dalgalandığını ve titrediğini hissediyorum -sadece siyah mekanlarda-, uzaktaki nesneler resmen bağımsızlığı ilan ediyor ve inanılmaz titriyor. Texture flickering gidi bir şey hatta o olabilir. Uzaktaki -çok da uzak değil- nesneler ve insanlar gerçekten garip duruyor.
"Titremek de neymiş?" Derseniz videodaki arkada sallanan iplere bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekleme: Diğer testlere göre daha çok FPS alıyor gibiyim. Bunun nedeni kartımın tam olarak görüntüyü işleyememesi olabilir mi?

Videoyu aldığım yer: [SOLVED] - Anti-Aliasing problems

Her oyunda oluyor bunu da belirteyim.

Ekran kartı: ASUS TUF 3 RX 5600XT Evo.
İşlemci: R5 3600X.
Anakart: B450M Dragon.
RAM: XPG Gammix 8x2 3000MHz.
SSD: Kioxia Exceria 500GB NVMe M.2 SSD (oyun buraya kurulu)
PSU: Çöp.

@Bora Dere @Alpha Centauri @Motionless IN White @Enes3078 @Berkay Davas sizleri rahatsız ediyorum, tekrardan, ama belki yardımcı olabilirsiniz.

Pek bir ümidim yok, bu açacağım son konu olacak.

Not: Başlık tamamen yanlış, düşük değil aksine yüksek performans alıyorum moderatörler rapolarımı görünce durumu düzeltir.

Çözüm
Konu çok uzamış, kilitlenmesi için rapor yollayacağım ama önce sorunun çözümünü tekrardan yazayım.

• Film greni
  • Çevresel perdeleme
  • Ekran alanı yansıtma kalitesi

Bu ayarları kapattım ve sorun çözüldü. Çözüm olarak işaretliyorum, kaldırılmak isteniyorsa kaldırılsın çözüm.

Cyberpunk tarafındaki bozulmalar bu şekilde çözülmüştür, iyi oyunlar.
GPU ayarlarını aktif et. Gelişmiş kontrolden en yüksek frekansın altındaki voltajı -50 mV düşür.

VRAM ayarlarından "Bellek zamanlama seviyesi 2"yi seç ve voltajı -50 mV düşür.

Özel fan profili yap ve kaydedip dene.

5000 serinin voltaj ayarlama kısmı niye böyle ki. :/

Tüm oyunlarda oluyordu bir şekilde alıştım bazen 30 FPS ile oynadım yine oynadım.
Ama bu oyunun da böyle olması beni çok üzdü.

Oyunda gerçekten oynanmayacak kadar kötü grafik sorunları yaşıyorum. Bir SS atamam çünkü SS alınca görüntü çok güzel ama oyunda gerçekten çok kötü.
Oyun ayarlarımı atmıyorum çünkü hepsini denedim ama gerçekten garip bir şey oldu.

O garip olay şu
-bunu @Ma'at'a anlattım daha önce-: Ben X ayarını fulleyince her yer titiredi o ayarı kapatınca veya düşük yapınca ise bir nebze grafikler iyileşti.
Bunu ayarları Ultra yapınca iğrenç, Low yapınca cam gibi görüntü vermesiyle fark ettim.

Size sorunun görselini atamıyorum belki ama anlatabilirim.
Sorunu şöyle özetleyeyim: İlk olarak piksellerin dalgalandığını ve titrediğini hissediyorum -sadece siyah mekanlarda-, uzaktaki nesneler resmen bağımsızlığı ilan ediyor ve inanılmaz titriyor. Texture flickering gidi bir şey hatta o olabilir. Uzaktaki -çok da uzak değil- nesneler ve insanlar gerçekten garip duruyor.
"Titremek de neymiş?" Derseniz videodaki arkada sallanan iplere bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekleme: Diğer testlere göre daha çok FPS alıyor gibiyim. Bunun nedeni kartımın tam olarak görüntüyü işleyememesi olabilir mi?

Videoyu aldığım yer: [SOLVED] - Anti-Aliasing problems

Her oyunda oluyor bunu da belirteyim.

Ekran kartı: ASUS TUF 3 RX 5600XT Evo.
İşlemci: R5 3600X.
Anakart: B450M Dragon.
RAM: XPG Gammix 8x2 3000MHz.
SSD: Kioxia Exceria 500GB NVMe M.2 SSD (oyun buraya kurulu)
PSU: Çöp.

@Bora Dere @Alpha Centauri @Motionless IN White @Enes3078 @Berkay Davas sizleri rahatsız ediyorum, tekrardan, ama belki yardımcı olabilirsiniz.

Pek bir ümidim yok, bu açacağım son konu olacak.

Not: Başlık tamamen yanlış, düşük değil aksine yüksek performans alıyorum moderatörler rapolarımı görünce durumu düzeltir.

Aynı sorunu ben yaşıyorum, konu açacaktım fakat üşenmiştim. Umarım bir çözüm buluruz 5600 gang olarak :(

AMD ayarlarında VSR (Virtual Super Resulation) kapalı yapıp denedin mi?
Orada 2K ile denediğimi de yazdım. 2K bir monitörüm yok, o ayar sayesinde yaptım. (Belirteyim dedim)

CBP oyununda denemedim, diğer oyunlarda denedim ama bir işe yaramadı. Bu oyun için deneyip sonucu yazarım.

Çerçevesiz tam ekrandan gerçek tam ekrana geçince çözülmüştü bendeki karıncalanma sorunu.
Oyun içi ayarlarda olan mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı