Çözüldü RX 5600XT sistemde oyunlarda FPS düşmesi oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaijiro

Centipat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance RGB Pro 8 GB DDR4 3200 MHz CL16 RAM
SSD veya HDD modeli
hdd=ST1000DM010-2EP102 1000 ssd=ST1000DM010-2EP102
Ekran kartı
rx 5600xt
Anakart
MSI Tomahawk Max 2 B450M
İşlemci
AMD Ryzen 5 3400G
Cyberpunk'ı high ayarlarda oynayabiliyorken Witcher düşükte bile drop yapıyor oynanmaz halde. Aynı sekilde Fortnite ve Overwatch'ta da oluyor ancak her oyunda olmuyor. Sorunu bir türlü çözemedim yardım edebilir misiniz rica etsem?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aynısı bende de oluyor çözümünü bulamadım hala.

Ben güç kaynağını değiştirince düzelmişti ama iyice bir testler yaparak kararver sebebi aynı olmayabillir ama güç kaynağın düşük veya eski ise ondandır. Yani en azından bende öyle düzeldi ancak bilen birine danısmanı öneririm.
Ram 8 gb yeterli değil bence. İşlemci de çok güçlü değil. Ama merak ettiğim drop yediğiniz anda işlemci ve ram kullanımı yüzde kaç? Cyberpunk çıktığında nispeten 8 gb ram kullanımı vardı piyasada. Witcher 3 next gen update çıktığında ise 8 gb yeterliliği iyice azaldı.

Hocam 8 GB RAM'in yetersiz olması abartılıyor biraz. Ben 8 GB RAM ile çoğu oyunu oynayabiliyorum. Yazılımsal bir problem olabilir. Ekran kartı veya BIOS güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm.

Ben de Control oyununda diğer oyunlarda yaşamadığım halde FPS düşmesi sorunları yaşıyordum. Forumda sorunumu paylaştığımda 3 kişi RAM'imin yetersiz olduğunu söyledi halbuki Control dışında AAA oyunların çoğunu oynayabiliyordum. BIOS güncelleyince sorunum çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Chipset sürücülerini üreticinin kendi sitesinden güncellemeyi deneyin ama bence de 8 GB RAM yetersiz geliyordur.

Sanmıyorum cunku APU kullanırken 720P'de olsa Witcher oynuyordum oynarken ekran kartının volt degeri sürekli dalgalanıyor mesela bazen 0 a düşüyor sonra tekrar noemale cıkıyor onu anladım 2 ekran kartındadada denedim aynı sorun PSU'dan şüpheleniyorum benimle tektek asama asama deneye deneye cozmememe yardım edebilecek var mı?

8 GB RAM miktarın var bu yüzden özellikle RAM isteyen oyunlarda sıkıntı yaşıyor olma ihtimalin yüksek.

RAM 8 GB yeterli değil bence. İşlemci de çok güçlü değil. Ama merak ettiğim drop yediğiniz anda işlemci ve RAM kullanımı yüzde kaç? Cyberpunk çıktığında nispeten 8 GB RAM kullanımı vardı piyasada. Witcher 3 Next gen Update çıktığında ise 8 GB yeterliliği iyice azaldı.

Hocam 8 GB RAM'in yetersiz olması abartılıyor biraz. Ben 8 GB RAM ile çoğu oyunu oynayabiliyorum. Yazılımsal bir problem olabilir. Ekran kartı veya BIOS güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm.

Ben de Control oyununda diğer oyunlarda yaşamadığım halde FPS düşmesi sorunları yaşıyordum. Forumda sorunumu paylaştığımda 3 kişi RAM'imin yetersiz olduğunu söyledi halbuki Control dışında AAA oyunların çoğunu oynayabiliyordum. BIOS güncelleyince sorunum çözüldü.

Sanmıyorum cunku APU kullanırken 720P'de olsa Witcher oynuyordum oynarken ekran kartının volt degeri sürekli dalgalanıyor mesela bazen 0 a düşüyor sonra tekrar noemale cıkıyor onu anladım 2 ekran kartındadada denedim aynı sorun PSU'dan şüpheleniyorum benimle tektek asama asama deneye deneye cozmememe yardım edebilecek var mı?
Hocam siz yine de bi güncel değilse BIOS güncellemeyi deneyin bence bişey kaybetmezsiniz. Yukarıda anlattığım gibi bir tek Control oyununda benzer bir sorun yaşıyordum ve ekran kartı kullanım değerim dalgalanıyordu, sürekli yükselip düşüyordu. BIOS güncelleyip çözmüştüm.

Hocam siz yine de bi güncel değilse BIOS güncellemeyi deneyin bence bişey kaybetmezsiniz. Yukarıda anlattığım gibi bir tek Control oyununda benzer bir sorun yaşıyordum ve ekran kartı kullanım değerim dalgalanıyordu, sürekli yükselip düşüyordu. BIOS güncelleyip çözmüştüm.
anakartmı ekran kartı biosumu

BIOS anakartta oluyor, ekran kartında ise driver güncelleyebilirsin. Anakart üreticisinin sitesine gir oradan download veriyor güncel BIOS'u. İmkanın varsa ama aynı RAM'den bir tane daha ekle sistemin performansı bayağı artar.

DDU ile driver silsem katkısı olabilir mi?

Hocam siz yine de bir güncel değilse BIOS güncellemeyi deneyin bence bir şey kaybetmezsiniz. Yukarıda anlattığım gibi bir tek Control oyununda benzer bir sorun yaşıyordum ve ekran kartı kullanım değerim dalgalanıyordu, sürekli yükselip düşüyordu. BIOS güncelleyip çözmüştüm.

Güncelldedim üstüne BIOS pilini tak çıkar yaptım falan gine düzelmedi.

BIOS anakartta oluyor, ekran kartında ise driver güncelleyebilirsin. Anakart üreticisinin sitesine gir oradan download veriyor güncel BIOS'u. İmkanın varsa ama aynı RAM'den bir tane daha ekle sistemin performansı bayağı artar.

DDU ile driver silsem katkısı olabilir mi?

Güncelldedim üstüne BIOS pilini tak çıkar yaptım falan gine düzelmedi.

Mesela oyun oynarken Apex Legends mesela bu watt degeri Max 130'a vesaire cıkıyor normali o ancak watt değil volt sürekli 0'a düşüyor ve bu da drop yapmasına sebep oluyor sanırım ek olarak dizk kuklanımım 100 gözüküyor voltaj olayını ayarlarıyla oynayarak düzeltebilir miyim?

Dosya Ekleri

• 1694963210218.png
    1694963210218.png
    28,4 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı