RX 5600XT sisteme görüntü gelmiyor

Serhatlrbb

Hectopat
Herkese iyi sosyaller. 2 hafta önce toplamış olduğum sisteme görüntü gelmiyor. Sadece işlemci ve ekran kartı 2. el aldığım sistem bir türlü görüntü vermiyor. Daha önce 1600 AF ile kullanmaya çalışmıştım, ancak B550'de 1000 serisine destek yokmuş. Onu satıp 2. el Ryzen 5 3600 aldım. 3-4 kere sıfırdan parçaları tekrar birleştirdim ama nafile. Anakartta CPU ışığı beyaz yanıyor, sonra DRAM ışığı 0.1 saniye yanıp hemen sönüyor. Sonra ne VGA ne de boot ışığı yanmıyor, sistem öylece kalıyor. Bazen de aynı olay olup sadece VGA ışığı yanıyor.

Ekran kartını farklı bir sistemde test ettim, sorunu yok. Sizce bu problemin çözümü nedir? İşlemci mi arızalı? CPU ışığı kırmızı yanmıyor ve işlemci PC çalışırken ısınıyor (elleyerek test ettim). Acaba Ryzen 5 1600 AF takmam anakartın BIOS'unda soruna mı yol açtı? Bu model anakartta BIOS pili çıkarılabilir değil, mandalı kilitli. 2 pinli jumper'a 10 saniye tornavida değdirdim ancak hiçbir şey olmadı. Başka bir PC'den flaşa BIOS kurup BIOS flashback denemeli miyim? Ya da direkt bu sorundan problemin kaynağını biliyor musunuz?
Sistem:
Ryzen 5 3600 2.el
Goodram ırd Pro 2x8 16 GB RAM 3600MHz sifir.
MSI B550M Pro VDH Wi-Fi sifir.
Sapphire RX 5600XT GPU 2.el( test ettim sorunsuz)
Micron 3400 M.2 SSD 7000 MB+ SanDisk 480GB SATA SSD.
NZXT C750 750W 80+ bronz PSU.
Lian Li 207 mesh kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi başka bir sistemde test etme imkanınız varsa deneyin yoksa BIOS flasback ile sürüm güncelleyin ve kasanın üstündeki kırmızı SSD ışığı yanıyor mu ona bakın aynı sorun bende de vardı ekran kartı fanları dönüyor her şey okey ama görüntü yoktu sorun işlemcide çıkmıştı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı