RX 560'a overclock zarar verir mi?

merrt122

Femtopat
Daha fazla  
Şu an geçici olarak kullandığım bilgisayarında R5 1600 ve RX 560 4 GB var. Oyun oynarken ekran kartı tarafında sorun yaşıyorum. Ben de overclock yapmaya karar verdim, burada merak ettiğim şey normalde 75W TDP ile çalışan bir kart bunu Afterburner ile 131W da uzun süre kullansam zarar verir mi? 131W de en fazla 63 derece gördü.

Son düzenleyen: Moderatör:
bana kalırsa yapma zamanında hd 7750 yi artık yavaşladı overclock yapayım demiştim bir süre sonra güzelim kart yandı o zamandan beri overclock işiyle uğraşmam. %5-6 performans için kart ölürse birde yeni kart arayacaksın.

bana kalırsa yapma zamanında hd 7750 yi artık yavaşladı overclock yapayım demiştim bir süre sonra güzelim kart yandı o zamandan beri overclock işiyle uğraşmam. %5-6 performans için kart ölürse birde yeni kart arayacaksın.
Normalde bende risk almak istemem ama witcher 3 de 25 FPS sen 34 FPS ye çıkıyor oc yapmadan oyunu oynamak mümkün degil

güç kaynağın iyiyse witcher 3 oynayıp bitirene kadar yap ama sürekli o şekil kullanmak ömrünü düşürüyor baya haliyle.

güç kaynağın iyiyse witcher 3 oynayıp bitirene kadar yap ama sürekli o şekil kullanmak ömrünü düşürüyor baya haliyle.
bu arada neden okadar düşük fps veriyor ilginç. yeni nesil sürümünü mü oynamaya çalışıyorsun ? ben rx 570 ile extanted olmayan ilk sürümü yüksek ayarda 900p de 50 küsür fpsde oynamıştım.

Şu an geçici olarak kullandığım bilgisayarında R5 1600 ve RX 560 4 GB var. Oyun oynarken ekran kartı tarafında sorun yaşıyorum. Ben de overclock yapmaya karar verdim, burada merak ettiğim şey normalde 75W TDP ile çalışan bir kart bunu Afterburner ile 131W da uzun süre kullansam zarar verir mi? 131W de en fazla 63 derece gördü.
Hocam hangi mantıkla 75W kartı 130W çıkarıyorsunuz? Böyle bir OC mantığı yok ekran kartınız MSI Afterburner vb gibi uygulama ile volt vermeden clock ve RAM MHz yükseltin. Görüntü bozulunca biraz düşürüp devam edersiniz. Ayrıca şu an AMD'nin FSR özelliğini neden kullanmıyorsunuz oyun desteklemiyor mu eğer oyun desteklemiyorsa bile Steam'de adını hatırlamıyorum FSR özelliğini yapan uygulama var biraz araştırıp onu kullanın kartı yakarsınız 130W ile muhtemel.

bu arada neden okadar düşük fps veriyor ilginç. yeni nesil sürümünü mü oynamaya çalışıyorsun ? ben rx 570 ile extanted olmayan ilk sürümü yüksek ayarda 900p de 50 küsür fpsde oynamıştım.
Evet hocam yeni sürüm birde rx570 ile RX 560 arasında epey fark var

Hocam hangi mantıkla 75W kartı 130W çıkarıyorsunuz? Böyle bir OC mantığı yok ekran kartınız MSI Afterburner vb gibi uygulama ile volt vermeden clock ve RAM MHz yükseltin. Görüntü bozulunca biraz düşürüp devam edersiniz. Ayrıca şu an AMD'nin FSR özelliğini neden kullanmıyorsunuz oyun desteklemiyor mu eğer oyun desteklemiyorsa bile Steam'de adını hatırlamıyorum FSR özelliğini yapan uygulama var biraz araştırıp onu kullanın kartı yakarsınız 130W ile muhtemel.
Ayarlarda fsr yi bulamadım belki desteklemediği için belki de ben bulamadım diğer uygulamaya gelecek olursak bildiğim kadarıyla minimum 30 FPS istiyor Diye biliyorum bundan dolayı oc yapmaktan başka seçeneğim kalmıyor

Son düzenleme:
anladım ben olsam eskı sürümü yüksek fpsde kafa rahat oynar oynar oc yapmazdım. zaten 1080p hıghde oynayamayacağın için bir anlamı kalmıyor grafik güncellemesinin.

Evet hocam yeni sürüm bir de RX 570 ile RX 560 arasında epey fark var.

Ayarlarda FSR'yi bulamadım belki desteklemediği için belki de ben bulamadım diğer uygulamaya gelecek olursak bildiğim kadarıyla minimum 30 FPS istiyor diye biliyorum bundan dolayı OC yapmaktan başka seçeneğim kalmıyor.
Minimum 30FPS diye bir kural olacağını sanmıyorum zaten uygulamanın amacı FPS arttırmak yine de araştırmak lazım tabii ki ama eğer öyle bir durum var ise dediğim gibi volt vermeden ya da az bir volt ile deneyin MHz arttırmayı kötü olduğu yerde sistemi kapatın zaten MSI Afterburner full çakılı yapmıyor eğer siz seçmezseniz PC restart yiyince eski ayarlarda çalışır. Ama dediğiniz W değerini asla vermeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı