RX 570 4 GB farklı BIOS nasıl düzeltilir?

Ekran kartının suandakı sıcaklıgında sıkıntı yok 75 dereceye bıle cıkmıyor FurMark'ta ama neden farklı BIOS atılmıs sızce bir dusuncenız var mıdır acaba.

2 sebebi olabilir. Mining yapıldığı için mining BIOS atılmıştır ve satarken serin çalışıyor imajı vermek için böyle bırakılmıştır. Geçmişte RX 580 alacağım zaman bende karşılaşmıştım bu durumla az kalsın alacaktım. Satıcı bana 70 derece RX 580'i kelepir fiyata verince şüphelendim araştırdım. Orijinal BIOS atabilirsiniz hocam ama nasıl yapılıyor şu an hatırlamıyorum zamanında araştırmıştım 3 yıl geçmiştir.

Ekran kartın ID ile bu VBIOS uyuşuyor.

Amdvbflash uygulamasını TechPowerUp'tan indirin. Ardından amdvbflashı açtıktan sonra load image diyip vermiş olduğum linkteki BIOS'u indirip uygulamadan seçin ve program deyin. Sonra PC'yi yeniden başlatın. Belki driveri baştan kurmanız gerekebilir. Ondan sonra bios yazılmış oluyor.

Uygulama linki:AMDVBFlash / ATI ATIFlash 5.0.567 Download

Ekran kartın ID ile bu VBIOS uyuşuyor.

Amdvbflash uygulamasını TechPowerUp'tan indirin. Ardından amdvbflashı açtıktan sonra load image deyip vermiş olduğum linkteki BIOS'u indirip uygulamadan seçin ve program deyin. Sonra PC'yi yeniden başlatın. Belki driveri baştan kurmanız gerekebilir. Ondan sonra BIOS yazılmış oluyor.

Uygulama linki:AMDVBFlash / ATI ATIFlash 5.0.567 Download

Tamamdır hocam deneyeceğim ve sıkıntı olmazsa sonucunu yazacagım sımdıden teşekkürler.

amdvbflash.exe acılmıyor hocam. Direkt kapatıyor CMD'yı yonetıcı olarak calıstırsamda.

RAR'ı ayıklamadıysanız dışarı ayıklayın. Ardından AMDVBFlashDriverInstaller.exe yi yönetici olarak açın. CMD ekranı gelecektir. 1'e basın ve işlem bitince CMD'yi kapatın. Sonra amdvbflash ı açmayı tekrar deneyin.

AMD VBFlash indirin > yönetici olarak çalıştırın > "save" tuşu ile mevcut BIOS'un yedeğini alın (ne olur ne olmaz sonradan geri dönebilin diye) > yeni indirdiğiniz RX570 BIOS'unu seçin > program tuşuna basıp güncellemeyi başlatın > tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatıp düzelip düzelmediğini kontrol edip sonucu burada bizimle paylaşın.

AMD VBFlash indirin > yönetici olarak çalıştırın > "save" tuşu ile mevcut BIOS'un yedeğini alın (ne olur ne olmaz sonradan geri dönebilin diye) > yeni indirdiğiniz RX570 BIOS'unu seçin > program tuşuna basıp güncellemeyi başlatın > tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatıp düzelip düzelmediğini kontrol edip sonucu burada bizimle paylaşın.
Ayrıca AMDVBFlashDriverInstaller.exe yi yönetici açıp sürücü kurması gerek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı