RX 570 4 GB nasıldır?

ismail8064

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar, daha önce bir bilgisayar aldığımı paylaşmıştım. Oradaki model RX 570 4 GB idi, sonra 8 GB versiyonunun da olduğunu gördüm. 1920X1080 monitör kullanıyorum. Sizce hata mı yapmışım? Tabii bütçe farkı da var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bence hata yapmadınız. 1080P'de bu kart için 4 GB yeterli. 8 GB karşılayacak kadar güçlü değil.

RX570 8 GB işleyebilecek kadar güçlü bir kart değil, 4 GB en ideal olan sürümü. 4 GB alarak en iyisini yapmışsınız Hayırlı olsun. Armor serisinden de uzak durduysanız daha da güzel bir seçim yapmış olursunuz.
Forumda okumuştum RX 570 ömrü dolmuş bir kart çöpe atabilirsiniz...
Lütfen ironi olsun.

Fiyat farkına bağlı aslında, arada sizin için "önemli" denebilecek bir fark varsa gerek yok 8 GB sürümüne fakat tabii aradaki fiyat azsa alınır. Bir performansa etkisi yok, zaten 8 GB'yi karşılayabilecek güçte değil RX570.

Ömrü dolmuş bir kart değil bence. Çoğu kişi fiyatıyla aldığı bir kart ve şu an çoğu oyunu 60 FPS 1080P oynatabiliyor.

İroni yapmadınız değil mi?

Hata değil gayet mantıklı bir seçim yapmışsınız, güle güle kullanın. Çöp falan da değil ayrıca.

Hocam bence hata yapmadınız. 1080P'de bu kart için 4 GB yeterli. 8 GB karşılayacak kadar güçlü değil.
Güçlü olmasına gerek yok zaten, bu texture quality ile ilgili, yani oyunda kullanılan grafiklerin yani kısaca resimlerin büyüklüğü ile ve ne kadar vramin varsa o kadar büyük yükleyebilirsin, performansa etkisi çok azdır, hatta hard disk ya da ssd'nin hızı daha önemli.

Hatta ve hatta 4 gb versiyonunda rami yetmediği zamanlar tam tersine sürekli disk kullandığı için performans azalır.

Kısaca 8 gb almak olurdu doğrusu, shadow, viewing distance gibi ayarları lowa çekip texture'ı ultraya çekerek gayet iyi fps ile güzel gözüken oyunlar oynayabilirdi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı