Daha fazla
- Meslek
- Süper Kahramanlık( Gotham Şehrinin Bekçisi)
GTX 980'leri fark atarak geçmiş dediğin şey zaten teknolojinin bir başarısı yani 3 yıl önceki teknolojiyle şimdi ki arasında fark var doğal olarak. Kaldı ki RX 580'i hiçbir şekilde GTX 1070, 1080 ve 1080Ti ile karşılaştıramazsın ne fiyat olarak ne segment olarak aynı değiller yani Nvidia RX 580'i geçecek kart yaptı derken aynı segment ürünleri karşılaştırmıyorsun. FPS kısmı ise kullanıcıdan ziyade kullandığın kartın hangi teknolojileri desteklediğiyle de alakalı. Yani monitör alırken bu 144Hz hadi bunu alalım değil. Nasıl ki AMD tarafında FreeSync monitörler Gsync monitörlere göre çok daha ucuza bulunabiliyorsa kullanıcı burada 2-3 FPS farkına bakmak yerine ürünün vereceği avantajlara bakar ya da bakmalı diye düşünüyorum. Bu arada sürücü desteğinde 3 yıl önce çıkan GTX 980'nin daha uzun güncelleme desteği alacağını düşünüyorsan bir şey diyemem. Sonuçta bu firmalar kart satarak para kazanıyor bu kartları belirli bir yere kadar destekleyecekler ondan sonra yavaş yavaş desteğini keseceklerdir. 3D performansına bakma diye bir şeyde yok bu cümleyi nereden duydunuz bilmiyorum ama sadece 3D performansına bakarak aynı performansı veren aynı fiyata daha güncel olan bir kart almak yerine eski kart almak saçmalıktan başka bir şey değildir.xert58x demişsin ki, "GTX 1060'ta GTX 980 ile benzer sonuçları veriyor o zaman Nvidia'da 3 sene önceki kartı geçememiş."
Bunu söylediklerime istinaden yazıyorsun değil mi ? Ancak unuttuğun konu Nvidia ' nın zaten gtx 980 leri, rx 580 leri fark atarak geçmiş 3 adet yeni kartı var (1070 ve 1080 ve 1080 ti). Bu nedenle marka bazında bakarsak Nvidia, kendi performansını geçememiş diyemeyiz. Benim neden böyle birşey demek istediğimi düşündün, anlayamadım.
Kaldı ki her şey FPS değil ki, derken bu kullanıcıdan kullanıya değişen bir durum, artık çoğu kişi monitör alacağı zaman HZ oranı yüksek ürünler seçiyor. 120-144 gibi yüksek HZ değerlerinide bir kenara bırakırsak 1080p' de minimum 60 fps olmalı çoğu oyuncuya göre, bilgisayar ortamında.
Sürücü desteği daha uzun olur, demişsin. Bunun aksini kanıtlayabilirim, örneğin hd 5870 ve hd 6870 in sürücü desteği geçen sene ocak ayında kesildi. (aslında 2015 de kesilmişti ama 3-1-2016 da sürpriz bir şekilde Crimson Edition'ı bu kartlarada çıkarttılar) ve şu anda 6000 serisi altındaki kartlara bir buçuk yıldır yeni driver çıkmıyor. Bakabilirsiniz: Legacy
Oysa Nvdia' nın hd5870 - hd6870 dönemine denk düşen GTX 580 kartına bile hala driver çıkıyor, hatta bu denli eski denecek karta daha 1 hafta önce driver çıktı tam olarak 4 mayıs 2017 tarihinde.
Bakabilirsiniz: Grafik Sürücüsü - GeForce Game Ready Driver | NVIDIA
Şimdi nvidia tarafını tutarcasına bir mesaj attığımı görüyorum nerden nereye geldik, oysa ilk mesajımda ki asıl demek istediğim konu, "Ekran kartlarını çıkış tarihlerine, yada üretim teknolojilerine göre baz almak yerine, 3-d performanslarına göre baz almak" tan başka hiç bir şey değildi.
Zaten sizde "veya GTX 980 olanın RX 580 veya GTX 1060'a geçmesi için sebep yok" derken benim dediğim (3-d performansına bakma) aynısını diyorsunuz.